Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

  • 04 май 2019 07:29

  • 1707
  • 3
Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание
© Булфото (архив)

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава . На церемония от 10.30 часа в Гербова зала на „Дондуков“ 2 държавният глава ще удостои бригаден генерал Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Президентът освобождава контраадмирал Митко Петев от длъжността командир на Военноморските сили и го назначава на длъжността военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз. Държавният глава ще го удостои с висше офицерско звание „вицеадмирал“.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначава полковник Деян Дешков на длъжността командир на 61-а механизирана бригада, като го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Филип Епитропов
1707 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.04 | 08:03

3

военни пенсионери в опит да върнат тоталитарната кочина

2019.05.04 | 08:03

2

ПАРКЕТНИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ РАЗДАВА ОРНАМЕНТИ ЗА ДА ПРИВЛЕЧЕ ДРУГИТЕ ПАРКЕТНИ ГЕНЕРАЛИ НА СВОЯ ПАРКЕТ И ДА ПЪЛЗЯТ КЪМ ВЛАСТТА.

БРАВО

2019.05.04 | 07:46

1

НЯМАМЕ АРМИЯ ,НО ИМАМЕ МНОГО ПАРКЕТНИ "ГЕНЕРАЛИ". СРАМ и ПОЗОР ЗА КРАДЛИВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ.

Добави коментар

Водещи новини