В Плевен ще се настаняват нуждаещи се в общински жилища по нова наредба

  • 01 май 2019 08:29

  • 1167
  • 2
В Плевен ще се настаняват нуждаещи се в общински жилища по нова наредба
©

В Плевен от днес ще се настаняват нуждаещи се в общински жилища по нова наредба, съобщават от общината.

Документът бе одобрен от Общинския съвет след като три пъти бе внасян за обсъждане на заседание на съвета. Наредба номер 18 е резултат на съвместни усилия на общински съветници, местната администрация, юристи и експерти от общинското предприятие "Жилфонд", което стопанисва общинските жилища. Тя регламентира условията за кандидатстване, начина на точкуване спрямо различни критерии, сред които са заетост, образователен ценз, здравословно състояние, семейното положение.

Предвидено е към основанията за прекратяване на наемните правоотношения да бъде влязла в сила присъда срещу наемателя за престъпление от общ характер, както и за необитаване на общинското жилище за повече от два месеца. Промяна има и в размера на доходите на кандидатите за настаняване - средният месечен доход на член от семейството не трябва да надвишава един и половина пъти минималната работна заплата за страната, посочват от община Плевен.

Картотеката на лицата, семействата и домакинствата с установена жилищна нужда ще се съхранява в общинското предприятие "Жилфонд".

Последвайте канала на

БТА
1167 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.05.01 | 08:57

2

Браво.Вън мангалите от общинските жилища

корупция и престъпност

2019.05.01 | 08:39

1

това е девиза на ШАЙКАТА.

Добави коментар

Водещи новини