Трафикът към Турция на ГКПП Капъкуле се нормализира

  • 26 април 2019 19:08

  • 431
  • 1
Трафикът към Турция на ГКПП Капъкуле се нормализира
© Булфото (архив)

По информация  на генералното ни консулство в Одрин към 18:30 ч. трафикът към входа за Турция на ГКПП Капъкуле  постепено се нормализира,  а турските гранични власти  работят на максимален капацитет, съобщиха от министерството на външните работи.

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че са отстранили срива на компютърната информационна система на турските митници. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

По-рано днес по информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от ГК Одрин, ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция бе усложнена поради срив на компютърната информационна система на турските митници. В следствие се образуваха опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като бяха блокирани на входа към Турция, както турският, така и българският пункт.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят в генералното ни консулство в Одрин на:

Телефон: 0090 284 214 06 17
Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140
Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164

Валери Зайцев
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.04.26 | 21:05

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини