Мая Манолова пред протестиращите медицински специалисти в Стара Загора: Тази агония трябва да спре незабавно

  • 24 април 2019 16:54

  • 442
  • 3
Мая Манолова пред протестиращите медицински специалисти в Стара Загора: Тази агония трябва да спре незабавно
©

По покана на медицинските специалистите от гр. Стара Загора днес омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ги подкрепи в протеста им за по-достойни условия на труд и адекватно заплащане в двора на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

„Израснала съм и съм възпитана в семейство на медицинска сестра. Майка ми има близо 40 години трудов стаж. В началото на протестите тя ми каза да стоя докрай до медицинските сестри, защото техните искания са абсолютно справедливи. Защото, ако нещата не се променят сега, след мизерните заплати ще следват мизерни пенсии и едно унизително отношение към хората, на които ние гражданите поверяваме здравето си, здравето на своите деца, на своите внуци, здравето на своите близки“, каза омбудсманът пред протестиращите сестри.

Тя беше категорична, че ще стои до тях, докато всичките им искания не бъдат изпълнени на 100% и подчерта, че е била редом в протестите с медицинските специалисти в София, Враца, Кюстендил, Бургас, Казанлък и сега е в Стара Загора.

„Сигурна съм, че и гражданите ще застанат до вас, защото без вашият отговорен, висококвалифициран труд, без вашата всеотдайност, професионализъм и грижи, ние сме загубени, ние сме за никъде“ допълни Манолова.

По думите й всички ръководители в здравното министерство и на различните нива в здравеопазването трябва да осъзнаят необходимостта от реформа в здравната система.

„Няма как да стане с  30 млн. лв. или 50 млн. лв. Излизат да протестират медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, сестрите в училищното здравеопазване, в детските ясли, излизат лекарите, излизат цели болници, излизат цели съсловия, което означава едно. Има нужда от реформа, има нужда от дългосрочни мерки, от дългосрочни действия. Министърът на здравеопазването трябва да осъзнае, че тази агония не може да продължава, че тя трябва да спре не утре, не някога, а веднага и това е неговият ангажимент“, аргументира се Манолова и допълни, че исканията на медицинските сестри са идеалните опорни точки за тази реформа.

Общественият защитник каза още, че е гневна и се срамува заради всички, които се опитват да заглушат протестите, като притискат квалифицирани специалисти, принудени да работят за по 600 лв.

„Моят опит на омбудсман, на юрист и гражданин, показва, че справедливите каузи, колкото и да изглеждат невъзможни и трудни за осъществяване, винаги успяват. Правото и справедливостта са на ваша страна и съм сигурна, че вие ще успеете“, завърши Манолова.

Последвайте канала на

Novini.bg
442 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.04.24 | 22:31

3

Ти и партията ти защо не направихте нищо докато ти беше председател на Народното Събрание, нето през организирания от вас бандитски преход? С колко повишихте заплатите на мед. сестри и как се повиши благосъстоянието на червените барони и баронеси? Кого мислиш, че будалкаш?

Кентавър

2019.04.24 | 22:13

2

Червената разгонена матрона си намери високоплатена службица златна - играе го арменски поп, и като пожарна кола без вода вие насам,-натам пред камерите.Дай на комунист червен байряка и му виж акъла!

Далайлама

2019.04.24 | 22:03

1

Тази нагла хиперактивни червена кукундрела на всяка манджа мирудия - с 70 души персонал на които ние плащаме огромни хонорари, само тя взима заплатата на премиер, но няма грам отговорност, освен да вика дай...по-зле е от Йончева , 100 на 100 мерзост комунистическа!

Добави коментар

Водещи новини