Започва работата по продължението на магистрала „Хемус”

  • 23 април 2019 06:48

  • 1458
  • 1
Започва работата по продължението на магистрала „Хемус”
© АПИ

Започва поетапното строителство на АМ „Хемус“ между Боаза и пътен възел „Дерманци“, по пътя Русе - Велико Търново.

Проектът се изпълнява с пари от републиканския бюджет.

Изграждането на 134-километровият участък ще струва 1 млрд. и 120 млн. лв. на бюджета. Трасето е разделено на 6 участъка.

Освен това до 24 май движението в участъка Неофит Рилски – Девня от км 389 до км 400 се осъществява двупосочно в платното в посока Варна. Ограничено е качването в посока София на пътен възел „Неофит Рилски“, като движението е пренасочено по път I-2 Варна – Шумен от пътен възел „Девня“ до пътен възел „Каспичан“.

Ограничено е и слизането от магистралата на пътен възел „Неофит Рилски“, като движението е пренасочено по път I-2 Шумен – Варна. Движението в участъка пътен възел (п.в.) „Повеляново” – п.в. „Слънчево” от км 406 до км 416 се осъществява двупосочно в платното посока Варна, като е ограничено движението в платно за София. Движението се отбива при км 416 до км 406 по път I-2 Русе – Варна.

Ограничено е качването в посока София от п.в. „Слънчево“ и слизането в посока Слънчево и Тополи на п.в. „Слънчево“. Движението е пренасочено по път I-2 Русе – Варна.

До 7 май движението при виадукт „Звездица” в участъка от км 2+511 до км 2+911 се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас поради ремонтни дейности. Забранено е преминаването на моторни превозни средства над 10 тона по път I-9 в участъка Кранево – Варна при км 83. Осигуреният обходен маршрут е през селата Кичево и Оброчище.

Движението по път III-2902 Панорама - Куманово при км 11 се осъществява с повишено внимание и ограничение на скоростта до 30 км/час поради неравности на асфалтовата настилка. Пътните настилки на територията на областта са сухи. Видимостта е добра в сутрешните часове на деня. Няма данни за затруднения в движението по главните пътни направления от и за Варна.

Мая Йорданова
1458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.23 | 07:03

1

Какво РУСЕ ?????????? Г-жата която пише тези глупости география учила ли е ???????????

Добави коментар

Водещи новини