Петков: Намаляването на броя на пострадалите и загиналите при трудови злополуки е основен приоритет на МТСП

  • 22 април 2019 12:36

  • 190
  • 0
Петков: Намаляването на броя на пострадалите и загиналите при трудови злополуки е основен приоритет на МТСП
© МТСП

Намаляването на рисковете на работното място и на броя на пострадалите и загиналите при трудови злополуки е основен приоритет на Министерството на труда и социалната политика. Това каза министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  при отбелязването на Световния ден на безопасността и здравето при работа, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

"Безопасността и здравето при работа винаги са били и ще продължават да бъдат основна цел на социалната политика, тъй като те са от ключово значение за подобряване на качеството на работните места и условията на труд, за насърчаване на конкурентоспособността и производителността на икономиката, за устойчивостта на системите за социална сигурност", е посочил Петков, цитиран в съобщението. 

Той е подчертал, че всяка трудова злополука и професионална болест са предотвратими, ако се вземат навременни мерки. По думите на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  повече от всякога е необходимо да продължават съвместните усилия на работодатели, синдикати и правителство за гарантиране на справедливи и достойни условия на труд и равни възможности. 

Необходими са и активни действия за адаптиране на защитата на безопасността и здравето на работещите към промените, породени от новите форми на работа и организация на труда, е казал още министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Той е поднесъл венец пред паметника на загиналите на работното място пред централата на КНСБ заедно със заместник-министър Лазар Лазаров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини