Пари за реклама

  • 22 април 2019 10:59

  • 369
  • 0
Пари за реклама
© новини.бг/архив/

Държавата да дава пари за реклама. Супер идея. Нека светът ни забележи. Но да видим какво предлагаме? Няколко мега бардака по Черноморието, няколко мега бардака по планините и розово масло.

Най-правилната рекламна стратегия е да се правят промоции. Две за едно, щастлив час, отпред-отзад на половин цена. Ей такива работи.

Да се направи профил на чужденеца турист. Да се наблегне на такива, които не се радват на природа а наблягат на забавлението, напиването и надрусването.

За какво са ни туристи, които не консумират по бутилка водка на ден? За какво са ни такива, които идват с децата си? Искат да им е чисто, да има природа и спокойствие? Такива не ни трябват.

 Трябват ни здрави индивиди, които да могат да пият, ядат и повръщат и после отначало да пият, ядат и повръщат. Така ще стимулират икономиката. 

 Нека драгия чужденец да знае, че получава безплатна проститутка още на летището. Той така или иначе я получава, но поне да е нещо като уелкъм гифт. Задължително проститутките да са с парфюми от розово масло. По този начин да се натисне емоционалната струна.

 На всеки десет пристигнали чужденци да се прави томбола за бутилка уиски. Българско.

  Веднага да започне производството на българско народно уиски. Да се представи дестилирането му като вековна българска традиция. Да се направят клипове, в които да се показва как мъже и жени в национални носии дестилират уискито. Уискито да е с вкус на рози.

  По курортите да не се преследва за дрога. То и без това не се преследва, ама поне да е обявено официално. Да могат туристите да идват без стресове. Това да се обяви официално.

 Да не забравим промоциите. Периодично да се разхвърлят спасителни жилетки с кокаин по морето. На случаен принцип и в присъствието на нотариус. Победителите да ги дават по телевизията. Този маркетингов трик може да докара и истинска кокаинова треска. А веднъж на сезон да се пуска кокаин с аромат на розово масло.

 Да се направи ново лого на България за около един милион лева. Да го спечели някой бездарник, за да не се разваля традицията. Задължително да има в логото рози.

В хотелите да се комуникира лошото обслужване като особеност на нашето гостоприемство. С храната от „ол инклузива“ да се раздават безплатно антибиотици, за да се предотвратяват спонтанните епидемии.

  Да наблегнем на слънцето. Или по-скоро обратното. Предвид профила на туриста да се рекламира абсолютната ни липса на слънце. При нас нощта е 24 часа. Да обвържем розовото масло с липсата на слънце срещу още един милион лева. Има кой да го направи.

  Да се насочим към рекламното послание: Какво ни е уникалното? Имаме плоски дюни, липсващи вековни гори, национални паркове с частни вили, отводи на каналите от хотели директно в морето и… розово масло.

 А сега да поговорим за правилния бюджет. Но когато стане въпрос за правилен бюджет, задължително се намесват и правилните хора. Разбираемо е. За пари става въпрос.

 За останалите остава ароматът на розово масло.

 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
369 0

Свързани новини

Водещи новини