Патриарх Неофит ще води празничната Света литургия за Цветница

Българската православна църква ще празнува на 21 април, неделя, големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница. В този ден патриарх Неофит ще оглави празничната Света литургия от 9.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия. 

На Велика събота, на 27 април, вечерта от 23.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" празничното богослужение за Възкресение Христово ще бъде оглавено от патриарх Неофит. 

На Великден, на 28 април, от 11.00 часа на т.нар. Възкресение Христово патриарх Неофит ще оглави богослужението в митрополитската катедрала "Св. Великомъченица Неделя". 

От БПЦ приканват православните християни да вземат молитвено участие във всички тържествени богослужения, които ще са във всички дни през Страстната седмица и на Възкресение Христово. 

Страстната седмица /от славянската дума "страст" - страдание/ се нарича последната седмица преди Възкресение Христово. Тя е наречена така, защото е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на Спасителя: на Неговите страдания, кръстна смърт и погребение.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет