Български превозвачи ще изгорят ТИР в Пловдив в знак на протест

  • 04 април 2019 06:20

  • 2581
  • 9
Български превозвачи ще изгорят ТИР в Пловдив в знак на протест
© Булфото (архив)

Днес, в 12.00 ч., тежкотоварен камион ще бъде изгорен като крайна мярка на протест срещу опитите през последните дни от живота на отиващия си вече Европейски парламент да бъде одобрен най-спорният документ в историята му - Мобилен пакет 1. Това съобщиха от българския Съюз на международните превозвачи (СМП).

Решението бе взето късно снощи от Управителния съвет (УС) на СМП и е част от протеста им срещу всички дискриминационни мерки и техническите похвати за тяхното прокарване в отиващия си вече Европейски парламент.

До тази крайна мярка се стига, след като на свое заседание във вторник транспортната комисия на ЕП реши да предостави за гласуване в ЕП един от най-спорните документи в историята му - Мобилен пакет 1. Пакетът се дискутира и обсъжда вече две години и досега не получи одобрението на мнозинството държави в ЕС заради заложените дискриминационни текстове, които разделят транспорта в Европа на две - привилегирован - за старите страни членки от Централна и Западна Европа, и рестриктивен - за страните от Източна Европа, считана за периферия на ЕС.

Демонстративното унищожаване на голям камион, облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация, станала известна като пакета "Макрон", ще се извърши в град Пловдив - Европейската столица на културата за 2019 г., но и център на най-големите логистични международни бази в България и международен транспортен бизнес. В подкрепа на протеста ще се присъединят и представители на превозвачи от региона и страната, които ще заявят недоволството и огорчението си от отчаяните, но очевидно резултатни опити на западноевропейската дипломация да прокара дискриминиращите текстове.

Поради краткото време за реакция и необходимостта да се спазят изискванията от специални разрешителни, актът на протест ще се извърши на територията на частна собственост - в транспортна база "Колимар - Костурски", с адрес, гр. Пловдив, Южна промишлена зона.

Това е крайна мярка на протест, резултат от продължителните опити за унищожаване на българския международен транспорт (като част от транспорта на Източна Европа), срещу които водим битка повече от година, заявяват от УС на СМП. Българските превозвачи вече проведоха два от най-мащабните протести срещу Мобилен пакет 1 пред сградите на ЕП в Брюксел и Страсбург, заедно със свои колеги от Румъния, Литва, Латвия, Полша, Словения и др. Въпреки това предстои документът да бъде одобрен, при крайно незачитане на интереса на България и всички ощетени държави от периферията.

Последвайте канала на

БТА
2581 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Пламен Илиев

2019.04.04 | 06:55

1

Референдум и напускане на Европейския съюз ! Не ни трябват тези англосаксонци (колонизатори) ! Сами виждате че са безкрупулни и нагли ,за тях сме просто роби !!! Южен поток спряха сега и транспорта ,всичко унищожиха ....А тези от ГЕРБ ми говорят за европейско семейство засипаха държавата продажници.....

Кико

2019.04.04 | 10:10

9

Деца на безъби блятки, алкохолици които ги доведоха тук за да превъзнасят Путина!

2019.04.04 | 07:38

6

хас мокар комунистически трол долен! мангал смотан! отрепка

Ганчо

2019.04.04 | 09:29

8

Ало зомбито , бягай да си пиеш лекарството. Тотално си облъчен. С теб не може да се говори. Опорните точки са ти спуснати и това.

Чисорестес

2019.04.04 | 08:32

7

Да го духат всички с камионите целия път е на вълни заради тях тол таксата даже двойна трябва

Ганчо

2019.04.04 | 07:17

2

Глупости и простотии. Господа не разбрахте ли, че всичко беше една добре изиграна постановка в която Вие бяхте статисти и миманс. Още като тримата български юнаци не гласуваха трябваше да Ви светне лампата, че работата е уредена и останалите само играят роли. Не горете камиона, дайте го за скрап, че да спечелите нещо. Нали всички искахте Европа и Евросъюза - сега не ревете.

2019.04.04 | 07:36

5

постановка ще направя на майка ти комунистически трол долен. вместо да я ева в пут*ата, ще и рзцепя г*за тротонедко долна

2019.04.04 | 07:29

3

Да си ги палят скапаняците като имаше протести за винетките и гражданската и горивата никакви ги нямаше въобще не ги подкрепям

2019.04.04 | 07:34

4

та ева в смотания комунистически трол да те ева

Добави коментар

Водещи новини