Патриарх Неофит и архиереите от Светия синод се срещнаха с Мая Манолова

Негово светейшество българският патриарх Неофит и архиереите от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, се срещнаха с омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Срещата се е състояла в Синодалната палата, а на нея е била представена новата Стратегия за закрила на детето, като омбудсманът е помолила Светия синод да изкаже мнение по отношение на документа. По време на приема е била споделена и идеята да бъдат създадени работни групи, така че бъдещата Стратегия да бъде така съставена, че да бъде възприета добре от българското общество.

На срещата са присъствали Сливенският митрополит Иоаникий, Великотърновският митрополит Григорий, Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Старозагорският митрополит Киприан, Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил, Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, както и представители на Държавната агенция за закрила на детето и на Националната мрежа за децата.

Целта на бъдещата Стратегия е да бъдат включени множество неправителствени организации във възпитанието на децата. "Високо ще оценим вашата подкрепа, защото БПЦ, в периоди на разделение, е успявала да обедини българския народ", са споделили представителите на държавните институции. По думите и на омбудсмана целта е да се повдигне широко обществено обсъждане при съставянето на Стратегията, така че след като тя бъде приета, да не създаде разделение в обществото, а напротив - да го обедини, за да може да се подпомогне възпитанието на българските деца и изграждането им като личности, посочат от БПЦ.

Срещата е завършила с взаимни благопожелания и с надежда за бъдещо сътрудничество и съвместна работа.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет