Хасковлии засадиха 200 акации в кампанията "Да залесим България"

  • 31 март 2019 14:36

  • 454
  • 1
Хасковлии засадиха 200 акации в кампанията "Да залесим България"
© Булфото

Група хасковлии и горски служители се включиха в националната кампания "Да залесим България", като засадиха 200 акации.

Дръвчетата бяха посадени на поляна, намираща се до разклона за хасковското село Гълъбец. Акациите са осигурени от разсадника на държавното горско стопанство - Хасково, който е в Димитровград. През тази година горските служители, от него, са произвели и раздали близо 280 000 дръвчета - топола и дъб.

Националната кампания „Да залесим България“ е инициатива на организацията "Изкуството да живееш" и в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите, се организира за втора поредна година. В кампанията се включиха доброволци от над 10 български града, сред които София, Пловдив, Варна, Каварна, Търговище, Шумен, Хасково, Свиленград, Силистра, Русе, Ловеч, Плевен, Троян.

Последвайте канала на

Novini.bg
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Прекрасно

2019.03.31 | 15:21

1

Прекрасно. Като ученик в 7 и 8 клас съм участвал в подобно нещо. Усещането е голямо. Изкопаваш дупката, поставяш фиданката и с ръце зариваш с чиста пръст без камъчета. Днес тези тополи са големи и винаги , като ги видя си спомням за този слънчев пролетен ден, в който не учехме, а садяхме тополки и слушахме звуците на горските птички. Който може, нека участва. Няма да съжалява. Това е даване на живот.

Добави коментар

Водещи новини