Оперираха по спешност птица нанду в Стара Загора

  • 30 март 2019 20:12

  • 801
  • 3
Оперираха по спешност птица нанду в Стара Загора
© Pixabay

Птица нанду бе опериран по спешност в Стара Загора заради неприятен инцидент с куче от порода "хъски". Кучето се промъкнало в зоопарка и подплашило пернатото, то се наранило на оградата на клетката си. Случката се разиграва в петък към 17.30 ч., когато четириногият домашен любимец, пуснат на свобода, се озовава пред клетката на тежащата около 50 килограма птица, предаде БТВ.

Кучето не е нападнало птицата, но самото му присъствие и лай изплашили пернатия обитател. Птицата се самонаранила със скокове върху оградата на клетката. Раната с дължина около 40 сантиметра в областта на шията по спешност е обработил директорът на старозагорския зоопарк доктор Радослав Михайлов.

На нандуто ще му трябва време, за да се възстанови. А от появата на свободно пуснатото хъски били разтревожени и други обитатели на зоопарка - вълците. Кучето е заснето от охранителните камери в зоопарка, то било с нашийник без повод, най-вероятно изпуснато или пуснато от стопанина си да се разхожда свободно в парка.

Общинските власти се надяват да открият собственика му, тъй като хъскито-беглец е ръждиво оранжево на цвят, а точно тези животни се срещат по-рядко. Очакванията се подобни инцидента да станат невъзможни, след като бъде завършена реконструкцията на зоопарка, която ще бъде на стойност 4,2 милиона лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.31 | 10:36

3

Някой от четящите тук да е чувал хъски да лае? Просто питам, защото имам хъски от четири години и още не съм го чувал.

тодо

2019.03.31 | 08:10

2

тези инциденти ще станат невъзможни,когато има затвор,не говорете глупости,а просто мислете и не се страхуваѝте да казвате истината.

Бенчо Бенчев

2019.03.30 | 20:46

1

От къде на къде: птицата не си е плащала здравните осигуровки!

Добави коментар

Водещи новини