Продължават ремонтите по „Хемус“ и „Тракия“

  • 28 март 2019 07:18

  • 318
  • 0
Продължават ремонтите по „Хемус“ и „Тракия“
© pixabay

От днес продължава ремонтът на още един виадукт на магистрала „Хемус“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в петък и събота ще има две ленти за Варна и една за София, а в неделя две за София и една за Варна.

От днес движението от 14-ти до 23-ти км на магистрала „Хемус“ минава двупосочно в платното за София поради ремонт на платното за Варна на виадукта „Потоп“. През миналата година бяха ремонтирани колоните на съоръжението и сега работата продължава по пътното платно, уточняват от АПИ. Съоръжението с дължина 525 м не е основно обновявано от въвеждането му в експлоатация преди повече от 30 години.

За улеснение на трафика в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Варна.

Ограничения на движението по магистрала „Хемус“ има и заради ремонтите на виадуктите „Коренишки дол“ и при 37-ми км и на тръбата за София на тунел „Витиня“. Ремонтират се над 10 км от платното в посока София между пътен възел „Неофит Рилски“ и естакада „Девня“.

Движението е двупосочно в платното за Варна и скоростта е ограничена до 90 км/ч.На магистрала „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на три мостови съоръжения - при 13-ти, 15-ти и 20-ти км, както и мостовете над река Тополница и река Елшишка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини