Димитър Манолов: Периодът между 1997 и 2000 г. бе най-големият ужас за всички българи

  • 27 март 2019 18:56

  • 2320
  • 5
Димитър Манолов: Периодът между 1997 и 2000 г. бе най-големият ужас за всички българи
© Булфото (архив)

От години в България има криминална индустрия за създаване на осигурителни права от всякакъв вид. За болничните мисля, че няма никакво съмнение, за майчинските е ясно, същата работа е и с пенсиите. Докато майчинските и болничните са нещо, което минава и заминава за относително кратък период, пенсията е нещо, което е за дълго време и тази индустрия се цели и работи именно там.

Това каза в предаването „Лице в лице” по БТВ президентът на КТ „Подкрепа” и зам.-председател на Надзорния съвет на НОИ Димитър Манолов. Той добави, че периодът между 1997 и 2000 г. – е бил най-големият ужас за всички българи. „Тогава всички имахме най-ниски доходи – кои са хората, които тогава са се осигурявали върху някакви чудовищни доходи, сравнено с това, което е станало след това и с това, което става сега. Тези които могат да докажат с документ”. По думите му обаче истинността на всички тези документи е изключително спорна. „Идеята за премахването на този период, в който истинността е твърде спорна, е изключително вярна и правилна. За съжаление, тя има някакъв принос към правата на хората, които сега се пенсионират. Това, за което се говори, касае определянето на индивидуалния коефициент за пенсиониране, а във формулата, по която се определя пенсията, участват и доста други фактори – осигурителният доход основно, приносът на всяка година осигурителен стаж. Тоест индивидуалният коефициент не е нещо, което може непременно да обърне пенсията. Затова влиянието върху бъдещия размер на пенсията, както нееднократно се каза, но никой вече не желае да слуша, защото е хвърлена бомбата, би бил между 3% и 5%. При една пенсия около 400 лв., ще стане дума за 10 – 12 лв. Разбира се, 10 - 12 лв. са си 10 - 12 лв.", каза Манолов.

„Затова водихме онзи разговор при министър-председателя за това какво да се прави и се възприе въпросното компромисно предложение – Менда Стоянова и група народни представители са внесли законопроект, с който до 2023 г. ще се определя по двете формули и ще се избира по-благоприятният вариант за човека, който се пенсионира. В този законопроект пише, че тези, на които са отпуснати пенсии след 31 декември миналата година, тоест от 1 януари тази година, сиреч по оспорваната формула, ще имат право да поискат да бъдат върнати по бъдещия вариант", допълни Димитър Манолов.

По думите му това ще предизвика организационни каши. "Хората ще продължат да тичат от инстанция първа в инстанция втора, да събират разни документи, но, след като искаме това, това ще е, Институцията ще изчислява автоматично пенсиите", каза той. "Тя ще му изчисли и по двата варианта и ще му отпусне пенсия по по-добрия за лицето. Няма как да има ощетени пенсионери", категоричен беше Манолов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2320 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
k

2019.03.28 | 10:49

5

А преди това при ВиденОФФ бяхме цвете? А по време на 'не купувайте братя' как беше? А купони за храна в началото на 90-те? Не те ли е срам, лайненце корумпирано?

Анатема Айду Ци!

2019.03.27 | 21:15

2

Това е периодът,в който Драгалевския Ай дук и Хвърковатата му чета успешно поставиха началото на прилагането на "План Ран-Ът",чрез тотален и хищнически грабеж на Народ,Държава и Родина, разрушиха Държава и институции,сринаха ценностната система и морал,подложиха на геноцид българския народ и пратиха над два милиона млади българи на терминал 2.

Европеец

2019.03.28 | 08:38

4

И да добавим същото това лошото време направи доста комунисти милионери. Цялото ви политбюро начело с Импексова

2019.03.27 | 23:16

3

Драгалевския циганин Костов ви спаси от хиперинфлацията която ви спретнаха комунистите на Луканов, Първанов, Виденов и знайни и незнайни грабители между които е и Корнелия Нинова отхапала парчето Техноимпекс от тортата. Неблагодарен народ!
Въведения тогава Борд е още действащ и е единственото нещо което пречи да откраднат държавата АЛЧНИТЕ ДС КОМУНИСТИ!!!

дкмс

2019.03.27 | 19:03

1

мерси за инфото , подлога!

Добави коментар

Водещи новини