Фандъкова: Преди дни станахме свидетели на най-сериозното увеличение на заплатите на водачите в градския транспорт

  • 18 март 2019 09:38

  • 836
  • 2
© Novini.bg

Днес мога да споделя визията на местната власт за социалния диалог.

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриването на XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN), организирана от КТ "Подкрепа". "Усилята на мен и моя екип за модернизация на градския транспорт в София са огромни. Това е наш основен приоритет, като целта е ежедневено да се подобрява въздуха в столицата. Живеем в турболентни времена, като борбата между прагматизма и популизма е сериозна, като за съжаление те не винаги са в полза на прагматизма. Ролята на синдикатите в тази борба е много голяма и в някои случаи е по-важна от ролята на властта. Разчитаме на синдикатите да са винаги до своите членове, за да отвоюваме победа над популизма", каза още Фандъкова.

"Преди дни проведохме дълъг и сложен диалог с представителите на синдикатите за проблемите в градския транспорт. Имахме тежки разговори, но никога не изпуснахме добрия тон и не пропуснахме основните проблеми на работещите в градския транспорт. Мога да кажа, че тази година се случи най-голямото увеличение на заплатите на водачите от двете общински дружества в градския транспорт, като това увеличение е с между 25 и 28%. Изключително съм доволна от този диалог, защото само така можем да се справим с популизма. Ясно е, че чрез популизъм се печели много по-лесно и по-лесно се убеждават хората да повярват в него. Наясно сме с проблемите на водачите и условията им на труд", категорична беше Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Искам да благодаря на синдикатите за тяхното предложение да се направи една дългосрочна програма за транспортния сектор. Само така можем да дадем перспектива на хората работещи в градския транспорт. Видяхме това в образованието и вече резултатите са налице. Младите хора все повече се интересуват от учителската професия и следването в университета в педагогическите специалности. Същото трябва да направим и в траспортния сектор. Ще продължим разговорите като целта е да се изготви една 3-годишна програма, в която да залегнат увеличение на доходите на работещите в двете общински дружества на градския транспорт всяка година, както и ежегодишно подобряване на условията на труд. Надявам се, че на тази конференция тези проблеми ще бъдат дискутирани и пожелавам успех на форума", завърши Фандъкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Я кажи кога

2019.03.18 | 14:48

2

Ще подадеш оставка Фандъкова и в Сливен да отидеш на почивка малко ???? Фандъкова кмет и София мръсен въздух транспорт скъп улици ужас ?

2019.03.18 | 10:17

1

grobarska sluga serioznite uvelicenia na zaplati sa vav parlamenta i vav ministerstvata a zaplatite na shofiorite sa hvarliane na prah vav ocite na glupcite.

Добави коментар

Водещи новини