Строителят обещал „Графа“ да е готов преди Великден

15 март 2019 07:14

Строителят обещал „Графа“ да е готов преди Великден
© Булфото (архив)
615 3

Ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев“ ще приключи през втората половина на април, обещали от фирмата изпълнител, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обаче категорично подчерта, че това няма да означава финализиране на обекта, защото договореният срок за изпълнение не е приключил.

„Строителите поеха ангажимент, че ще бъдат готови с улицата втората половина на април, но това не означава, че ремонта е приключил, защото ако се наложи ще бъдат връщани за довършителни дейности“, каза Фандъкова. В същото време ще продължат реконструкциите на улиците „Шишман“ и „Шести септември“, които са част от цялостното обновяване на „Графа“, пише "Монитор".

Междувременно от „Московска“ 33 започнаха поставяне на временни кошчета за отпадъци по знаковата столична улица. Фандъкова определи като фалшиви новини информациите, че те ще заместят ограничителите, които трябва да бъдат сменени. „Тяхната цел е да се осигури редовно сметосъбиране по улицата. Продължава и монтирането на паркова мебел, в това число и съдове за отпадъци, които ще бъдат въведени в експлоатация с приемането на обекта“, обясни градоначалникът. Тя сподели, че инспекторатът вече е глобявал два пъти фирмата заради поддръжката на чистотата на улицата. От „Московска“ 33 уточниха пред „Монитор“, че санкциите са на стойност около 1000 лв. Ремонтът на „Графа“ започна през май 2018 г. и трябваше да приключи този месец. Столичната община обаче документира, че има причини за забавянето на реконструкцията с общо 79 дни. Кметството установи, че от 19 декември миналата година до 5 февруари климатичните условия са били лоши и това е наложило спиране на строителните дейности. Освен това фирмата, изпълняваща ремонтите, поиска отсрочка с още 50 дни по същата причина, но за друг период. Строителният надзор на обектите обаче прие само 31 дни.

Мая Йорданова
615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Милко

2019.03.18 | 09:13

3

Аман от такива сайтове, които създават напрежение .... когато стане готов ремонта, тогава

Динго

2019.03.18 | 09:12

2

Айде стига с този Граф сте се занимавали .... има по-важни неща .... толкова ли много ви плаща БСП да "отразявате" и да създавате напрежение?

Пухи

2019.03.17 | 08:19

1

Значи ще е така! То това не е като апартамент да стане готов за 1 седмица или 1 месец! Просто не трябва гражданите да се настройват така негативно

Добави коментар

Водещи новини