Поредна жертва на ограничителите на „Графа”

  • 12 март 2019 08:56

  • 1296
  • 7
 Поредна жертва на ограничителите на „Графа”
© Кадър Нова телевизия

Поредна жертва на ограничителите на бул. „Граф Игнатиев”. Възрастен мъж се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. Александра вижда падналия пенсионер минути след инцидента.

„Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни”, каза пред Нова телевизия Александра Иванова, която работи в магазин на булеварда.

Откакто Общината сложи предпазните гранитни приспособления, Александра и колегите й на улицата често виждали минаващите да се спъват в тях, дори тя самата става жертва на ограничителите. А за да не се стига до инциденти, според Александра, предпазният материал трябва да бъде или в различен цвят от основната настилка, или с по-голяма форма, за да се откроява отдалече. Сред минаващите по емблематичната улица, мненията са на двата полюса. Част от тях са на мнение, че ограничителите са опасни, а другите, че трябва да бъдем по-внимателни, когато вървим.

От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

В края на миналия месец, ограничителите на  „Графа” пратиха жена в болница. След разходка по ремонтираната улица бивша ватманка  се сдобива  с разбит нос и пукната ръка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1296 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Stamat

2019.03.12 | 09:28

1

Иначе всички много, ама много харесват Данчето Фандъкова и още повече измамниците от Столичния общински съвет! Всичко е супер само да не бяха мръсните улици, помиярите, дупките и липсата на тротоари, безобразното паркиране и т.н. Всичко е светя и рози, само че за тях, а за нас павета!

гост

2019.03.12 | 11:42

7

Ама точно. После пак да гласуваме за нея. За 12 години, нищо освен метрото не виждам от нея. Място в градините пак няма, децата наблъскано по 35 в група. Няма една улица/булевард, които да са както трябва от край до край, даже и малка. Зад всеки завой или дупка, или пропаднала шахта. Кварталите са ужас, липсва всякаква инфраструктура в тях. Иначе си я харесваме. Ми овци сме. Сякаш не се нагледахме на безобразни ремонти и вечни окопи. Прави се нещо и след 2-3 години наново -същото.

гост

2019.03.12 | 11:37

6

Ами, просто да се боядисат. То така или иначе, дали ограничители или тротоар, все нещо трябва да има, а че блейки има навсякъде е ясно. Те хората си падат, я от трамвая, я се спъват в тротоара, я като прескачат ограничителите, като четат по телефоните си падат и на равното...

Хайде сега – глезотии!

2019.03.12 | 10:46

5

Не знаете ли, че „ОГРАНИЧИТЕЛИТЕ ЗА ТРАМВАИТЕ“ СА НАПРАВЕНИ ОТ СЪЩИЯ МАТЕРИАЛ, от който е мозъкът на кметицата и ментора ѝ („великия“ еднокнижник)?

Само че, ако материалът е в същото количество, колкото е в главите им, и мравка няма да може да се спъне1

дядка

2019.03.12 | 10:26

4

Какво трябва да се направи в угода на Софйските "граждани" за да бъдат доволни. Предлагам да се изсекат всички дървета, които са потенциални убийци, пътя да се заравни до степен която да предотвратява всяко спъване, но без да е много да е хлъзгав, и най вече някои граждани да се върнат на село, че падането на тревата или в калта по малко боли.

2019.03.12 | 10:16

3

В света ежедневно се спъват, падат и умират стотици хора, за това кой е виновен. Който не може да се пази да си стои в къщи.

2019.03.12 | 10:13

2

Софиянци да не спят по време на вървеж.

Добави коментар

Водещи новини