Сняг падна от покрив на хотел и премаза няколко коли в Пампорово

  • 12 март 2019 08:07

  • 2688
  • 1
Сняг падна от покрив на хотел и премаза няколко коли в Пампорово
© Кадър Нова телевизия

Тежък инцидент в Пампорово едва не взе жертви. Огромно количество сняг падна от козирката на хотел върху паркирани автомобили. Смачканите коли са четири. Инцидентът е станал на оживен паркинг. По чудо никой не е пострадал, разказа Нова телевизия.

Един от пострадалите автомобили е на семейство от Варна, дошло в Пампорово на почивка. „Паркирахме колата  и малко след това снегът падна от хотела. В колата бяхме аз, съпругата ми  и малкото ни дете, което е на 2 години. То беше в детско столче. Точно там покривът на автомобила е огънат. Общо бяхме паркирали на мястото шест коли, три от тях пострадаха значително”, коментира пред „Здравей, България“ и Нова телевизия Красимир Костадинов – собственик на един от пострадалите автомобили.

По думите му вече има предупредителни колчета, но преди това ги е нямало. „Автомобилът е застрахован. Сега ще имам претенции към собственика на хотела. Единствено аз имам застраховка, другите автомобили нямат”, каза още Костадинов.

„Тази сграда не е наша собственост. Не знаем към момента на кого е тази сграда, тъй като от години е неизползваема и не сме виждали някой да я използва. Поставили сме табели, които да ограничат паркирането и достъпът до самата сграда. Потърпевшите в момента са настанени при нас. Готови сме да съдействаме с каквото можем”, коментира пред Нова телевизия Николай Ангелов - управител на хотел.

От община Чепеларе заявиха, че ще направят проверка по случая. Кметът Славка Чакърова съобщи за Нова телевизия, че не може да глоби собственика на сградата за това, че не е почистил снега от покрива си. Само за миналата година в смолянско полицията е издала 100 служебни бележки за премазани автомобили от снежни маси и от паднали дървета. От началото на годината до момента пострадалите автомобили при подобни инциденти са 20.

Десислава Станева
2688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Pavel Neshkov

2019.03.12 | 11:03

1

One komentar....

Добави коментар

Водещи новини