Трябва ли вероизповеданията у нас да се финансират от българската държава?

  • 11 март 2019 16:37

  • 1677
  • 7
Трябва ли вероизповеданията у нас да се финансират от българската държава?
© Кадър: Нова телевизия

Ние нямаме нищо против държавата да помага на различните вероизповедания, но в този случай става дума за една несправедливост, защото главното мюфтийство разполага с хиляди имоти, отделно от това получава 6 милиона лева държавна субсидия годишно. Така че ние сме против опрощаването на тези задължения. Това коментира в студиото на "Плюс-минус" по Нова телевизия депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов във връзка с опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

,,Най-нормалното нещо е държавата да финансира религиозните общности, защото това ще бъде гаранция за националната сигурност. Ако се финансират отвън, сигурността ни ще бъде поставена под заплаха'', посочи Ангелов.

,,В тази връзка ние бяхме предложили всички свещенослужители да се обучават в България, бяхме предложили да има и изсветляване на средствата им от чужбина. В крайна сметка е наложително да има контрол, обаче голяма част от религиозните общности не желаят да има такъв и поради тази причина никой не може да им направи проверка на финансите. Това няма как да се случи, именно защото те не подлежат на контрол'', обясни още народният представител от ВМРО.

,,Смятам, че България би трябвало да финансира вероизповеданията у нас, а не те да получават пари от чужбина. Една сума от порядъка на 10-15 милиона лева е нищо за българския бюджет'', добави депутатът и още веднъж обяви, че от ВМРО ще се обявят против подобно амнистиране на задълженията между първо и второ четене.

,,Според мен подетият подход е неморален. Ако казваме, че искаме да се оправим с екстремизма, няма нужда да национализираме всички религии и вероизповедания. Ако някъде има сигнал за нещо нередно, затова си има съответните служби като ДАНС, като контраразузнаването'', сподели по темата и икономистът Стоян Панчев.

,,Притеснява ме двойният аршин. Не е редно на едни да им се вдигат данъците, а на други да им се опрощават'', завърши икономистът.

Владимир Василев
1677 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.03.12 | 05:00

7

ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КОАЛИЦИЯТА ТОГАВА?КАКВО СТЕ СЕ РАЗХЛЕНЧИЛИ НА УМРЯЛО КАТО СТАРИ БАБИ?

Седесарски гъз,

2019.03.11 | 19:17

6

ако България не финансира позволените у нас религии, ще го направят Ердоган и Ватикана,
Мюфтийството се финансира и сега от турската държавна служба по вероизповеданията и разпространение исляма. Смърт на седесарските продажници предали Православието.

Пламен

2019.03.11 | 18:35

5

Ние като християнска държава и религия може да подпомагаме църквата като институция,но другите религии като искат да съществуват,да се субсидират както искат!

АЗ от народа

2019.03.11 | 17:30

4

РЕВИЗИЯ ЗА 30 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАД.
ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ВСИЧКИ ВИНОВНИ ПРЕДАТЕЛИ В ЗАТВОРА.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА.

Иванов

2019.03.11 | 17:21

3

БЪЛГАРИЯ СЕГА Е НАД 60% ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ, УСВОЯВАТ ДОБРЕ ЕВРО ФОНДОВЕТЕ ЗА ТЯХНА УБЛАГА. ТИЯ ПОСЛАНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ПОСОЛСТВА ОЩЕ ЛИ НЕ РАЗБРАХА ЧЕ ГИ БАЛАМОСВАТ БГ УПРАВНИЦИТЕ. МНОГО ХОРА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ И В ТОВА ЧИСЛО ОСТАНАЛИТЕ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ ТИЯ СА ОСНОВЕН ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СЕГА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. ДО 4,5 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е С НАСЕЛЕНИЕ ОКОЛО 5,6 МИЛИОНА.

Иван

2019.03.11 | 16:58

2

А трябва ли да продавате България заедно с ГЕРБ и БСП и ДПС?

2019.03.11 | 16:51

1

Защо не се скриете бе ?? Вие сте едни върти опашки - опитомените "патриоти".

Добави коментар

Водещи новини