НФСБ почете паметта на жертвите от атентата при гара „Буново”

  • 09 март 2019 15:16

  • 519
  • 2
НФСБ почете паметта на жертвите от атентата при гара „Буново”
© НФСБ

НФСБ, симпатизанти на патриотичната формация, жители на Буново почетоха паметта на невинните жертви от атентата при едноименната гара. Те се преклониха пред паметника, изграден по инициатива и със средства на телевизия СКАТ, с помощта на синовете на Николай Хайтов и съдействието на Община Мирково. В памет на невинните жертви бе отслужена и заупокойна молитва. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

На днешния 9 март се навършват 34 години от най-кървавия атентат в българската история, извършен от дейци на протурския тероризъм у нас. Бомбата е поставена във вагона за майки с деца на влак № 326, който се движи от Бургас за София.Загиват 7 души – 3 деца и 4 жени. Тежко ранени са 9 души, след които също има две деца. Жертвите са могли да бъдат много повече, ако влакът не беше закъснял с две минути и взривното устройство бе избухнало в тунела, припомни по време на поклонението зам.-председателят на НФСБ и директор на телевизия СКАТ Данчо Хаджиев.

„Нека заедно с преклонението пред невинните жертви за пореден път да заклеймим тази кървава идеология - ако може да се нарече идеология един такъв акт. Дотолкова, доколкото може да се говори и за идеология на Ислямска държава или Ал Кайда. Злодеянието тук обаче е аналогично на зверствата, извършени от тези организации. Аналогично - защото в него няма някаква дълбоко човешка, накърнена правда. Няма и мярка. Да заложиш бомба във вагон за майки с деца – трябва да си роден изрод. Извинявам се за силните думи, но няма друго обяснение”, заяви в словото си лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти” Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той припомни, че перфектното разследване на атентата, макар да продължава дълго време, стига до извършителите на атентата, които се оказват не някакви репресирани, угнетени и унизени хора, а хора с добро материално положение. „И те са действали не под натиска на отмъщението, а под натиска на омразата. Омраза към българската нация”, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и припомни, че 16-17 години по-късно партията, чиито основи тези хора полагат с т.н. турско националноосвободително движение – ДПС, изгражда в село Търнак чешма-паметник на убийците. Не на жертвите от атентата.

„Същата ДПС, която претендираше да бъде най-демократичната партия, която защитава правата на турския етнос у нас, изгради паметник не на жертвите, а на убийците. Не искам българският народ да забравя това. Защото това е акт на наглост, на арогантност, на надмощие, на непредизвикана отмъстителност”, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той беше категоричен, че точно тази арогантност е родила и отсрещните съпротивителни сили – силите на българския народ. „Ние за това сме тук - за да се борим срещу всякакви посегателства върху българщината”, подчерта лидерът на НФСБ и заяви, че патриотичната формация продължава своята последователна работа в тази посока.

Той обаче не пропусна да спомене гласуването на законопроекта в Народното събрание в петък, с който бяха опростени 8 млн. лв. на мюсюлманското вероизповедание. „Това стана, за съжаление, с гласовете на нашите партньори от ГЕРБ и с гласовете на ДПС. Силите на българските патриоти в НС се оказаха слаби, за да се противопоставят на това. За съжаление, и към настоящия момент влиянието на ДПС върху българската политика все още е значително. Въпреки премахването на Кървавата чешма в Търнак. Въпреки факта, че успяхме да отстраним ДПС като вечния балансьор в българската политика. И въпросът тук не е да се фиксираме в тези 3 букви. Ние трябва да видим истината, че тази партия разделя българския народ – тя противопоставя мюсюлмани на християни, турци на българи, защото това е храната, с която поддържа рейтинга си сред турскоезичното население у нас”, посочи още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Затова, днешната дата, освен ден на преклонение, е и ден, в който поемаме ангажимента да продължим да отстояваме независимостта, правото на съществуването на българската държава - колкото и силно да звучи това. Нека този ден да бъде ден на единение, но и на твърда позиция, че докато я има паметта към тези жертви, ще я има и убедеността, че България е нашата държава и тя е най-святото, в името на което трябва да живеем и работим”, заключи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
519 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЪЛГАРИ

2019.03.09 | 16:57

2

НИКОГА НЕ СА УБИВАЛИ МАЙКИ или ДЕЦА. САМО ТУРЦИТЕ СА ГО ПРАВИЛИ.

Иван

2019.03.09 | 16:43

1

Бог да ги прости дечицата и смърт за турската сган

Добави коментар

Водещи новини