Главният секретар на МВР и зам.-главният прокурор проведоха работно съвещание в Силистра

На работната среща със служители на областната дирекция на МВР и прокурори от окръжната и районната прокуратури в Силистра бяха обсъдени съвместните действия по проверки и досъдебни производства, свързани със съставени или ползвани неистински или с невярно съдържание експертни решения на ТЕЛК. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

,,Анализът и координирането на работата ни се налага поради факта, че в Силистра процентът на лицата, ползващи т.нар. инвалидни пенсии е най-висок - 28,61%,, в пъти по-висок от средния в страната'', отбеляза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По думите му има системен проблем.

,,Това, което ще направим съвместно с колегите от МВР е да продължим  работата си и се надявам в скоро време да се вземат мерки от  наказателно-правен аспект за решаване на този проблем'', допълни Иван Гешев.

Главният  секретар на МВР Ивайло Иванов увери, че е създадена добра организация за работа и престои да се извърши огромен обем от процесуално следствени действия. Работи се и превантивно, добави той.

,,В скоро време очаквайте добра новина по отношение на борбата със схемите за фалшивите ТЕЛК-ове'', заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

В момента се водели три досъдебни производства, но много други случаи били на ниво МВР, заяви Иван Гешев. Все още няма повдигнати обвинения срещу конкретни хора, но развитие ще има, обеща прокурорът. Според него проблемът трябва да бъде решен от изпълнителната и законодателната власти, а те ще помагат като повдигат обвинения.

При скандала с фалшивите ТЕЛК-решения и повишените проценти на инвалидност, се оказа, че Силистренска област е първенец в страната, като от всички пенсионери 28,61% са с пенсии по болест.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет