Кирил Ананиев с призив към мед. сестри: Да седнем на масата

  • 28 февруари 2019 10:44

  • 8647
  • 4
Кирил Ананиев с призив към мед. сестри: Да седнем на масата
© Novini.bg

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през даде брифинг в Министерски съвет заедно с представителите на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, на КНСБ и на КТ "Подкрепа", които преди това проведоха среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде репортер на Novini.bg.

Една от причините е подготвеният за утре национален протест на медицинските сестри. Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, КНСБ и КТ "Подкрепа" обаче не са сред организаторите на утрешните протести, но подкрепят част от исканията на недоволните.

„Дълбоко оценявам и уважавам труда на професионалистите по здравни грижи, защото нито една медицинска дейност не може да започна и завърши без тях. Българските кадри се ценят в цял свят“, заяви Ананиев.

Снимка: Министерски съвет

„Не мога да отрека, че имаме проблем с човешките ресурси, както в цялата система“, добави той. Политиката на МЗ е насочена към стимулиране на хората, които желаят да работят в тази сфера“, каза министърът. „С МОН работим заедно и предвиждаме всяка година броят на хората, които завършат здравни грижи да се увеличава“, информира Ананиев.

„Една част от исканията представителите на здравните грижи са свързани с управлението и функционирането на системата на здравеопазването. Готови сме на диалог. Има нужда от разговори, а не от протести“, каза министър Ананиев. Той добави, че другото искане е за по-високи заплати и напомни, че е отпуснат още ресурс за здравните заведения и се очаква в съвсем скоро време да е ясен и новият размер на заплатите на работещите в сферата на здравните грижи.

Иван Кокалов от КНСБ заяви от своя страна, че това, което ще поискат утре протестиращите отдавна е поискано. „Вместо да си хабим усилията с протести, да седнем на масата“, призова и той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
8647 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Севда

2019.02.28 | 15:21

4

Не диалог Воля за радикални промени трябват. Всички знаят слабите места в здравеопазването, но си затварят очите. Управниците се лекуват в чужбина и хич не им пука. Сега като видяха ,че се заформя национален протест искат диалог... 20 години реформата ни не е ефективна, но нищо не се прави ...

Ani

2019.02.28 | 12:16

2

Уважаеми г-н министър ,във връзка липсата на пари в здравеопазването за тези хора,които работят честно и почтено предлагам това което се шири в Телковете да бъде криминализирано.За пореден път върху работещите в здравеопазването се.хвърли кал.от.хора ,които са престъпници!!Моля ви предложете на законотворците да създадат закони ,които при нарушаване тези люде ,които са натрупали пари за сметка на държавата.,за сметка на всички данъкоплатци да лежат в затвора и крадените пари да бъдат конфискувани.Моля ви направете проверки на всякъде ,защото тази схема работи като часовник по всички ТелковеТова е обществена тайна!!!А.относно кадрите у нас намалете броя на болниците и всичко ще си дойде на мястото,защото сега те са пръснати сред.безконечно увеличаващите се здравни.заведения ,особено частни Не е нормално населението да намалява ,а кадрите да не стигат просто те са разпръснати безсмислено!!

Краси

2019.02.28 | 13:40

3

Направете заплатите (стартовите)както е по Браншови КТД и тогава може да започнем диалог!

POLY

2019.02.28 | 12:02

1

Трябва да получите пари онлайн от вашия хол чрез завършване на проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, да получите $ 238 на всеки час и да получите такса всяка седмица, докато избирате рутинни си работа.

Посетете тук....>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини