Раздават брошури с гей двойки за сексуално ограмотяване в Ямбол

  • 27 февруари 2019 07:46

  • 3961
  • 11
Раздават брошури с гей двойки за сексуално ограмотяване в Ямбол
©

Брошури за сексуално ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между институциите. Проблемът е, че на снимка, която е приложена за болестите, предавани по полов път, са двама млади мъже. Брошурите са издадени от здравното министерство и са разпространени от РЗИ-Ямбол, съобщава БТВ.

Образователното министерство обаче забранява да стигат до учениците. Въпреки забраната на просветното ведомство, брошурата стига до ученици на 14 и 15-годишна възраст.

Брошурата се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците.

Кадър: БТВ

Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол. Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път.....Има девет бройки,които не с раздавани и не са били при учениците", обясни Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците. "Като в началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде официално и писмото. В него пише, да не се разпространяват брошурите”, посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят, че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите. "Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, заяви директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъже, правещи секс с мъже...

Истината е, че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева. Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева. Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава ,че лично е раздавала."Не мисля,че има нещо скандално.

Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля,че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от БЗИ – Ямбол. Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил. "В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече-аз ги изгорих", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.

За коментар по случая потърсихме и началника на регионалния инспекторат в Ямбол. Въпреки многократните ни опити не го открихме нито по телефона, нито на работното му място.

Мая Йорданова
3961 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Реалист

2019.02.28 | 19:33

11

Смятам , че това не е никаква новина , а смятам , че се прикриват събития много по значими които се случват чрез прикритието - паравана на тази новина ! Това е отработен модел от столетия , да гърмиш с не оснобено важна новина но скандална с цел прикриването не нещо по значимо и национално ! Голяма работа , целуващи се момчета , щото на село или в града от десетилетия го виждаме , но се правиме , че не го виждаме. Айде стига !

*

2019.02.27 | 12:25

9

Не е ли по добре да са информирани ,все пак говорят за гимназия 15-18 годишни

който иска,

2019.02.27 | 16:30

10

да си се самоинформира. Теб нали не са те учили, как да правиш свирки, пък гледам, че умееш...

!

2019.02.27 | 09:07

8

При следващ опит за джендъризация в училищата с малки деца ще има закачени гейове по дърветата.

някой

2019.02.27 | 08:54

7

Гадост!

!

2019.02.27 | 08:50

6

Джендърите са отвратителни терористи. Властите трябва да се задействат и да прилагат законите.

ха хаа

2019.02.27 | 08:26

5

С това ли се занимават в здравното министерство, явно педерастията много ги вълнува, ха ха ха , педерасите са превзели здравното министерство, ха ха ха

опорна то4ка

2019.02.27 | 07:56

1

Да се внушава : " 1. Европа иска да ни разврати; 2. ЕС е виновен " !! Заиграйте Ганкиното тролчета изроди мои !!

изкарай си краставицата от опорната то4ка

2019.02.27 | 08:20

4

Това не се внушава , това е самата истина, и няма как да се замазва, с педалски обяснения .....,

2019.02.27 | 08:17

3

Я иди ромите да ти почешат опорната точка, кретеноидче джендърско

2019.02.27 | 08:04

2

И ТИ СИ ВИНОВЕН СЪЩО,ЩОМ ГИ ЗАЩИТАВАШ.ПЕДАЛИ НЕЩАСТНИ

Добави коментар

Водещи новини