Самозапалване

  • 21 февруари 2019 14:30

  • 5253
  • 12
Самозапалване
© личен архив

Днес един бездомник ми се разкрещя. Нахока ме, че изхвърлям торбичката, в която съм събрал лайното на кучето си в кофата за боклук. В първия момент се ядосах. Не стига че чистя след кучето си, ами затова да получавам и упрек. По-точно псувня.

Да, понякога трябва малко време за да разбереш… Осъзнах, че там където изхвърлям лайното този човек си търси храната. По-дяволите и мизерия. Ако и на мен някой на масата, на която ям, ми плесне лайно и аз ще псувам.

Някак, между другото, и дори с досада отминаваме нещо втрещяващо. Има и по-лошо от псуващ клошар. Хора се самозапалват от глад. Самоубиват се по изключително болезнен начин и причината затова е мизерия.  Мизерия в най-чист вид – липса на храна. Дори по-лошо - Липса на надежда за храна.

 Чудя се кога българите са се самоубивали от липса на храна? Че това дори по време на турското робство не е било. Знам, знам… присъствие, подстригване, почесване, оплождане. Не е било робство.  Но да се върнем на темата.  Днес хора се палят от глад.  Преди петдесет години не е било. Преди десет също. Става днес. Когато сме в Европейския съюз и имаме евродепутати. Когато участваме в хуманитарни помощи за трети страни. 

В момента разполагаме с ГМО, с които можем да изхраним  гладуваща Африка. Всъщност, това беше и поводът да се създадат тези организми. Африка обаче продължава да гладува. Явно на Африка не и се яде.

Но от тези ГМО толкова ли няма за гладуваща Европа?

Стоп! Каква е тази дезинформация. Европа не е гладуваща. Сигурен съм че има цветна таблица по този въпрос. И заради тази таблица в Европа не може да има гладни хора. Не може да има и самозапалвания от глад. Това е лудост.

Европа отвори врати за милиони емигранти. Европа дава субсидии на тези милиони емигранти. Значи Европа не е виновна. Щом дава, значи има в излишък. Макроикономически сме добре. Казвам го защото така съм го чул. Може и да е фалшива новина.  Всичко ни е наред според някакви шибани цветни диаграми и дори сме първенци по разни икономически показатели. Хвалят ни. Показват ни се по телевизии и сайтове данни, че макроикономически сме цъфнали и вързали. Биели сме Гърция като маче у дирек по сума ти показатели. Направо ни дишат праха. Но не съм чул в Гърция да има самозапалване от глад.

Да не говорим за страни от третия свят. Там също не се палят от глад. Променят живота си като прецапат няколко граници и идват в богатата Европа на издръжка. И я получават, но в същото време коренни жители на Европа (такива сме) се палят от глад. Защото издръжка за тях няма. Дори за работилите цял живот няма достойна пенсия.

В това има лудост. Всичко ни е наред, а се палим от глад.

А не е ли лудост да се рекламират кредити, които можеш да изтеглиш за да си платиш сметките за бита. Лудост е да събираш пари от СМС-и за да лекуваш деца и в същото време да купуваш нов правителствен автопарк. Лудост е да умреш от глад, когато хипермаркетите изхвърлят тонове непродадена храна.

Но всичко си идва на мястото, когато обявиш самозапалилият се от глад човек за луд. Проблеми с главата имал, разбираш ли. Тогава останалите полугладни намират причината за смъртта в неговата лудост, плюят си в пазвите и се молят каквото и да става да не полудеят и те. До момента, в който полудеят.

Емил Йотовски

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
5253 12

Коментари 12

Добави коментар
EmilyDarrah

2019.02.23 | 15:21

12

Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа.

--------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

asd

2019.02.23 | 04:48

11

кофата за боклук не е маса за хранене, ако някой клошар ми се направи на интересен ще му навра торбичката с лайна в устата

БЪЛГАРИН!

2019.02.22 | 21:54

10

Изключително добре казано от Емил Йотовски и перфектно допълнено от Антоанета Мицева(Facebook) и Rosen Atev(Facebook)!

РОСЕНЕ, АЗ НЕ БИХ БИЛ ТОЛКОВА „СКРОМЕН“ – ЗАЩО САМО „НЯКОЙ“ ЕДИН?

DoloresPatten

2019.02.22 | 14:01

9

Трябва да получавате пари онлайн от дневната си, като завършите проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, получавате по $ 238 на всеки час и получавате такса всяка седмица, дOкато избирате работата си...

>>>>>>> w­w­w­.­w­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Ицо

2019.02.22 | 13:26

8

Дума,дупка не прави!
Плямпате,плямпате и дотам.Осъзнавате ли,че едно 20 процента от чоловеците в тая кочина,са неграмотни,поне 60-70% нямат умственият багаж да разберат написаното,камо ли ответна мисъл и импулс за действие.

Антон

2019.02.22 | 10:08

7

Браво!

2019.02.22 | 10:03

6

За съжаление такава е истината!

Костов

2019.02.22 | 09:44

5

Благодаря ти ПРИЯТЕЛЮ,за истината ти благодаря!

IrmaKrebs

2019.02.21 | 22:57

4

Получих $ 22738 през първия месец и $ 29584 миналия месец, просто работех в мрежата от дома. Аз съм редовен студент и работя само от 3 до 4 часа на ден.

____>>>> w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

Опорна точка

2019.02.21 | 15:22

3

А Кремъл кога ще нахрани гладуващите руснаци? Кога!?!

Добави коментар

Водещи новини