С поклонение на Къкринското ханче и на паметника на Васил Левски в Ловеч ще бъде почетена паметта му

  • 19 февруари 2019 07:21

  • 273
  • 2
С поклонение на Къкринското ханче и на паметника на Васил Левски в Ловеч ще бъде почетена паметта му
© община Ловеч

С гражданско поклонение на Къкринското ханче и на паметника на Васил Левски в Ловеч ще бъде почетена паметта на Апостола по повод 146-годишнината от гибелта му.

От художествената галерия в града сутринта ще тръгне туристически поход "По стъпките на Апостола" през местността "Пази мост" до Къкринското ханче, където Левски е заловен. Там, от 11 часа, е предвидена кратка програма и поднасяне на венци и цвета от представители на институции и граждани пред барелефа на Апостола в двора на ханчето, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

От 10.00 часа в салона на Драматичен театър - Ловеч, е възпоменателният концерт-спектакъл "Твой един син Българийо" на ОУ "Васил Левски".

Вечерта, от 18.00 часа, в Драматичния театър ще бъде представен документалният спектакъл "Той! Левски". За драматургията са използвани документи, спомени и художествени факти, за което са помогнали специалистите от Регионалния исторически музей - Ловеч. Думите на Апостола често са част от колективната изява на актьорите, но самата роля е поверена на Тодор Беров, който има и външна прилика с героя, посочват от общинската администрация.
Събитията, посветени на годишнината от гибелта на Васил Левски, ще завършат с възпоменателно факелно шествие.

През целия ден посещенията в музей "Васил Левски" в Ловеч и Къкринското ханче в село Къкрина ще бъдат безплатни.

Нора Виткова
273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хаха

2019.02.19 | 08:40

2

айде Тошеееее 138 соу е с теб

2019.02.19 | 07:32

1

ЛИЦЕМЕРИТЕ ОТ БСП СЕ ПРАВЯТ НА ПАТРИОТИ

Добави коментар

Водещи новини