Д-р Таня Андреева: Повечето аборти в България се извършват по социални причини

БПЦ трябва да взима отношение по всички теми, които касаят нашите човешки взаимоотношения. Позицията на Ловчанския митрополит Гавриил се оказа, че не е негова. Тази позиция е качена от една жена, която и друг път е качвала скандални неща на сайта на Светия синод. БПЦ не е взела своето отношение по Националната стратегия за детето. Това е едно частно мнение, което вече е свалено от сайта.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ архимандрит Никанор, който коментира темата за разпространената позиция на БПЦ относно Националаната стратегия за детето. Заедно с него гост беше и бившият здравен министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. "Важно е да имаме силна църква, която да напомня за християнските ценности. Когато църквата се изказва, трябва да коментираме тихо и смирено нейните становища", каза д-р Андреева. "Децата са ценност и ангели. Всички ние трябва да ги пазим. Основният фокус днес трябва да бъде обаче върху родените ангели. Положението е тежко. Ако се огледаме, ще видим, че деца не ходят на училище, защото нямат обувки, нямат учебници, не могат да си позволят транспорт. Държавата и църквата трябва да се обединят и да покажат на тези деца и техните родители, че надежда и шанс има. Повечето аборти в България се извършват по социални причини. Хората дълго обмислят и накрая заявяват, че не могат да си позволят това дете, защото нямат възможност да го отглеждат. Въпросът кога един ембрион е станал вече човешки живот е много сложен и философски", разкри Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

"Не е работа на църквата да се занимава с абортите. Църквата признава живота още от самото зачеване. БПЦ отглежда като една майка своя православен народ. Никога не сте чували от БПЦ крайни изказвания. Бъдете убедени, че и в този случай ще има една балансирана и праведна позиция. Забраната няма да действа. Ние трябва да мотивираме майките да не правят аборти, а да раждат", категоричен беше архимандрит Никанор. 

Коментари

  1. 2019.02.12 | 18:15

    От тая измислена ,,докторица " и чеп за зеле не става ! И се е угоила ако ! Намалете пържолите , алооо!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет