Продължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци във Варна

  • 12 февруари 2019 11:51

  • 218
  • 0
Продължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци във Варна
© Pixabay

Продължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци във Варна. Общо 56 участъка са обхванати в кампанията, която включва следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси и наноси от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, резитба на храсти. Срокът на изпълнение е до 10-ти март, съобщават от сектор "Екологичен контрол" към Община Варна.

В район "Одесос" е приключено почистване на канавката на ул."Стоян Заимов", продължават дейностите по дерето от ул. "Девня" до заустването във Варненско езеро.

В район "Приморски" - почистени са 17 участъка, продължава дейностите по Шокъровия канал, Фатрико дере в кв. "Виница", отводнителни канавки, разположени от двете страни на пътя за Аладжа манастир, на отводнителна канавка, прилежаща на детелината, и на канавка, която е успоредна на пътя за ВСУ "Черноризец Храбър" в СО "Ален мак", както и на дерето от университета до плаж Кабакум.

В район "Младост" са приключени дейностите за всичките 7 участъка: Елпромското дере, отводнителния канал под ул. "Девня" и жп моста до кръговото с бул. "Република", дерето в ЗПЗ-Север - от бул. "Янош Хуняди" до Елпромското дере, дерето в СО "Сълзица", отводнителния канал по ул."Георги Пеячевич", както и деретата в "Пчелина" и "Кочмар".

В район "Вл. Варненчик" е завършено почистването на пътната канавка на бул. "Вл. Варненчик", Балъм дере, продължават дейностите по дере "Налбанка" и дере "Ментеше"; в район "Аспарухово" са почистени канавките на ул. "Орел", на южния пътен възел по ул."Народни будители", дерето на ул. "Горна студена", в местността "Карантина", канавката от кв. "Аспарухово" до кв. "Галата" и канавката в местност "Прибой", дерето по ул."Моряшка" и канавката на ул."Янтра"; в кметство "Константиново" е приключено почистването на 2-та участъка на отводнителния канал на ул. "Васил Левски", в кметство "Тополи" се работи, а в кметство "Звездица" се чисти водостока на ул. "Феникс" и на канавката край поделение "Чайка".

Последвайте канала на

Десислава Станева
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини