Монтират видеонаблюдение в добрички села

  • 30 януари 2019 14:03

  • 312
  • 0
Монтират видеонаблюдение в добрички села
© pixabay

Редица села в Добричката община ще подобрят сигурността за своите жители като монтират видеонаблюдение и нови лед лампи по улиците. На общоселски събрания е решено какви подобрения да бъдат направени с получените наеми от земеделска земя и други имоти на територията на селата през 2018 година.

Общинският съвет на предстоящото си заседание трябва да гласува всяко село да може да използва 30 на сто от постъпленията според най-належащите нужди на хората.

Видеокамери на невралгични точки ще бъдат поставени във Владимирово, Божурово, Бранище, Долина, Славеево. В Паскалево и Фелдфебел Дянково са спестили средства за по 50 нови осветителни тела, а в Божурово ще закупят 60 за подмяна на уличното осветление. 

В най-голямото село в общината - Стожер, жителите са пожелали да вложат спечеленото от наеми в закупуването на светеща сигнализация на пешеходни пътеки, в изграждането на чешма и изготвянето на проект за мюсюлмански храм. В Методиево ще поръчат нови табели с номерата на улиците.

Мнозинството на общоселското събрание в Одърци е дало глас за построяването на волейболно игрище. Другаде ще ремонтират фоайето на читалище, кухня в бивш училищен стол, детска градина, а във Фелдфебел Дянково ще прибавят спестени средства към очакваните наеми от тази година, за да започне изграждането на зала за ритуали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини