Разкриват нови социални услуги във Велико Търново

  • 28 януари 2019 20:46

  • 324
  • 0
Разкриват нови социални услуги във Велико Търново
© Pixabay (архив)

Нови социални услуги ще бъдат разкрити във Велико Търново по проект подобряване на социалната инфраструктура, който ще бъде финансиран по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от общинския пресцентър.

Инвестиционното предложение предвижда създаване на комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост, а договорът за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ е подписан от директора на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова. Ще бъдат изградени нови сгради и ремонт на съществуващ обект, заедно с осигуряване на тяхното обзавеждане и оборудване. Центърът за грижа за лица с умствена изостаналост ще включва четири сгради с капацитет от по 15 места във великотърновското село Церова кория. В центъра за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване също ще бъдат разкрити 15 места във Велико Търново.

Инвестицията ще бъде на обща стойност 2 760 000 лева. Изграждането на новата социална инфраструктура в с. Церова кория е свързано с предстоящото закриване на дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Пчелище.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини