МВР смята да закупи скоростни патрули като мярка срещу нарушителите на пътя

Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас. Това съобщи пред БНР главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

,,Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 година регистрираните ПТП-та са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207 – не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция. Много мерки сме набелязали'', допълни Иванов.

„Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде. За да има доверие в служителите на МВР, това е един двупосочен процес. Както хората трябва да ни вярват на нас, така и колегите трябва да реагират адекватно, бързо на сигнал за извършено правонарушение. Аз като главен секретар ще се стремя това нещо да се изпълнява от всички служители“, посочи той.

„Такива действия са неприемливи за нас. Няма как да бъдат толерирани. Тук пак опираме до доверието, няма как когато има такива служители, да се повишава доверието“, каза Иванов, коментирайки последния случай с полицаи от 4-то РПУ в София, обвинени за участие в престъпна група.

Ивайло Иванов заяви също, че “по никакъв начин няма да толерира посегателства срещу полицаи, които изпълняват служебните си задължения“.

„Няма как да не следвам основните цели и приоритети на Министерството. Знаете, че това са: активното противодействие на битовата престъпност, противодействието на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите, опазване на обществения ред. Да не забравяме, че аз наследих поста от министъра на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и тенденцията през последните две години е за ясно намаляване на регистрираните престъпления“, обясни още главният секретар на МВР.

„Това е моят основен приоритет, защото, когато гражданите не се чувстват сигурни, съответно се намалява и доверието в нас. Ежемесечно докладите от областните дирекции пристигат при нас, те се анализират, вижда се къде има пропуски и също така се вижда и къде има добри практики, които се стремим да наложим навсякъде“, коментира Иванов мерките срещу битовата престъпност.

,,Наличието на полицейски служители в дадено населено място не е гаранция, че там не могат да бъдат извършени престъпления. И в големите градове има много полиция, но продължават да се извършват престъпления. Знаете, че има сформирани мобилни екипи от областните дирекции, които извършват такива посещения, отделно се правят изненадващи полицейски операции'', завърши Иванов.

Коментари

 1. 2019.01.28 | 08:03

  Това не са цифри, а са числа !!!

 2. 2019.01.27 | 17:21

  МИЛИЦИОНЕР=ПРЕСТЪПНИК

 3. 2019.01.27 | 16:26

  Мафията се обзавежда????

 4. 2019.01.27 | 15:26

  Що бе от срам ли умряхте,че 400-500 км не можете да спрете една мижава кола?!
  Трябва ви организация, а не коли по 300-400 коня, щото като се качи атрофиралата чичка, дето цял живот е карал лада нива, или напудреното келешче, дето татенцето или вуйчото го е оредил направо ще почнат да излитат с тия патрулки и то за наша сметка!По- добре да си карат астрите..и те са им много.

 5. 2019.01.27 | 14:37

  Е то има ли по голяма мафия от мвр-закона тва са най големите престъпници няма престъпление без участието на служител независимо то бивш или настоящ.

 6. 2019.01.27 | 13:37

  НА МАЗАРАТИ И ЛАМБУРЖИНИ, НО ЗАКУПЕНИ ОТ БЮДЖЕТА. БРАВО НА ТИКВАТА ,ЦВИНОКИО И ГРОБ. ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ.ОБЩОТО Е НАШЕ ,НО НАШЕТО Е САМО НАШЕ.

 7. 2019.01.27 | 13:25

  А ТАКА БРАВО! ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ПАРИ НЯМА,АМА ЗА СКЪПИ ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ ИМА!!!!!!ДЕ Е.БА МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА!!!

 8. 2019.01.27 | 13:20

  pak obarkahte markata as lichni bugati minimom stoi broiki

 9. 2019.01.27 | 13:17

  Абе, тия верно са решили да се изпотрепят с мощни коли

 10. 2019.01.27 | 12:29

  ЗА ДА СЕ КЕФЯТ ВРЪЗКАРИТЕ В КАТ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет