Столична община дарява книги

  • 25 януари 2019 17:42

  • 316
  • 1
Столична община дарява книги
©

На 29 януари от 11.00 часа в Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, ще връчи дарение от книги на библиотеки на столични училища, на Столична библиотека и филиалите й, на библиотеката към Дом на културата „Искър“, на Центрове за настаняване от семеен тип за деца и на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София.

Столична община предоставя общо над 2 500 броя от 200 заглавия с детска и юношеска литература, творби на български и световни класици, енциклопедии, речници, народни приказки и др., издадени от издателствата „Захарий Стоянов”, „Дамян Яков”, „Изток-Запад“, „ПАН“, „Жанет 45” и др.

Подбрани са и книги, посветени на владетели, държавници, национални герои, просветители и духовни строители на отечеството. Библиотеките ще получат и книги, финансирани от Столична програма „Култура“ на Столична община.

Инициативата на Столична община е инвестиция в развитието на децата, която има за цел да насърчи четенето сред учениците, се казва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а ще има ли престъпна анкета за малолетните деца

2019.02.25 | 09:54

1

дали са момчета, момичета или нещо друго, пробутана отговорно от "българска" комисарка с чуждо име Грабиел? Нейният син какъв пол има, или мама вече е го е направила "нещо друго".
Незабавен импийчмънт за предателката на българската кауза.Тя не може да ни представлява.

Добави коментар

Водещи новини