Депутат от ДПС: Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор

  • 20 януари 2019 14:27

  • 4535
  • 6
Депутат от ДПС: Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор
© Булфото (архив)

Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор. Когато става въпрос за национална сигурност - няма място за популизъм. Ние ясно съзнаваме, че националната сигурност на България не може да бъде защитена от ресурсите на България, а трябва да бъде защитена с ресурсите на НАТО.

Това каза за БНР депутатът и заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов по повод подкрепата на ДПС при гласуването, с което НС даде мандат на правителството да преговаря със САЩ за покупка на самолетите F-16. "ДПС винаги е било и за Европейска отбранителна система, но в рамките на НАТО", подчерта той.

Ахмедов определи като „погрешно разбиране“ тълкуванието, че гласовете на ДПС при вота в НС са били знак, че партията би била по-добър коалиционен партньор от Обединените патриоти, които гласуваха разнопосочно: ДПС има два принципа, от които никога няма да отстъпим. Единият е евроатлантическата ни ориентация, а вторият – защита на правата и свободите на всички граждани в република България.

За ДПС  е важно всички български граждани, независимо къде живеят, да могат да осъществят своето конституционно право, а именно да гласуват.  В този ред на мисли ДПС ще продължава тази своя политика, чрез нашите промени в Изборния кодекс да отпадне уседналостта, да може да се пропагандира на майчин език. Ще настояваме на тези неща без да се съобразяваме с останалите политически формации. Ние си имаме нашата визия и нашите цели.

Ахмедов е на мнение, че в бюлетините трябва да има номера пред имената на партиите, защото „Ако всички политически партии в България се регистрират, то човек, докато прочете само тяхното наименование, ще отнеме доста време и така ще удължим изборния ден“.

Политикът изрази и лично мнение, че не бива да се публикуват социологически данни в изборния ден, защото „по този начин се създават внушения“.

„За ДПС и за България е важно в този парламент да бъде съставена Програма за ускорено и догонващо развитие България. Това трябва да ни е една стратегическа цел“, подчерта още Ахмедов.

Завръщането на отцепниците от ДПС в лоното на партията „продължава повече от 2 години и то много добре“, подчерта той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4535 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Георги Георгиев

2019.01.20 | 16:45

3

Ще купим F16,а дали ще можем да го захранване,доста скъпо е да летиш на него!

оня с коня

2019.01.21 | 01:35

6

Един летателен час на f-16 струва 10 000 долара , на грипен 6 000. Кое е на далавера? Това е като да си купиш кола, която гори 50 на 100.

Истината

2019.01.20 | 20:27

5

Тези които ще приберат над два милиярда в джобовете си да помнят: идва ВИДЬОВДЕН

Дрън дрън

2019.01.20 | 18:34

4

След като е стратегически избор, и така и така разчитаме на НАТО да ни защитава(все ни е защитило), да бяхме купили един самолет и пак да си разчитаме на НАТО. Но остатъка не да ги откраднат партийците от ГРОБ, а да ги получат майките с деца, болните деца, пенсионерите и др. социално слаби. Да, ама комисионни нямаше да лапат някои. Но не се ли налапаха?

стефан

2019.01.20 | 15:27

2

Малкия избора е НЕПРАВИЛЕН .Ти си бил слаб по БЪЛГАРСКА история! Аз не искам България,моята РОДИНА да преповтаря историята ! Анадъму !

someone

2019.01.20 | 15:26

1

глупости и лъжи

Добави коментар

Водещи новини