Надраскаха с „ Локо София“ и люлката на Салвадор Дали в Пазарджик

  • 15 януари 2019 11:01

  • 813
  • 1
Надраскаха с „ Локо София“ и люлката на Салвадор Дали в Пазарджик
© Фейсбук

Надписът „Локо София“ се появи и на „Люлката на Салвадор Дали“ на Острова в Пазарджик, забелязаха възмутени граждани, пише "Монитор".

Пазарджишката забележителност бе създадена от скулптора Марин Кузев и съпругата му Светозара и бе поставена на една от алеите в парка, разпростиращ се между двата бряга на река Марица. Творбата на семейство Кузеви представлява вертикален разрез на лицето на испанеца, който разбуни света през миналото столетие, създавайки шедьоври в областта на изобразителното изкуство.

Явно, в града край Марица столичният футболен отбор има върли почитатели, които вандалски са надраскали с черен графит името на любимата си команда. Неизвестните драскачи едва ли са осъзнали, че по този начин похабяват художествената творба, радваща се на голям интерес от посещаващите парк-остров“ Свобода“.

Надписът „ Локо София“ втрещи преди време туристите в Япония по време на турне на софийската опера, когато сценични работници „разкрасиха“ с името на тима мемориал в памет на загиналите в Хирошима. Само преди няколко дни стана ясно, че новата 2019 г. е започнала със същия надпис, но върху най-голямата Хеопсова пирамида в Гиза.

Последвайте канала на

Novini.bg
813 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ххх

2019.01.15 | 12:14

1

Простотията няма граници.Дали ще е в "града на брега на Марица" или в столицата има ли някакво значение? По-скоро е показателно за нивото на културата в обществото и по-точно в поколението което е бъдещето ни...Ужасявам се при мисълта че чалга халтурата ще е водеща в близко бъдеще.До там ни докараха кукловодите от БКП по чиито сценарий преминаха годините на "прехода" и по чийто сценарий страната се движи...

Добави коментар

Водещи новини