Анализатор: Жизненият стандарт на българина трябва да се повиши

  • 03 януари 2019 12:55

  • 1539
  • 8
Анализатор: Жизненият стандарт на българина трябва да се повиши
© Novini.bg

За България е много важно повишаването на жизненото равнище на обществото, коментира на пресконференция в Националния пресклуб на БТА проф. Нина Дюлгерова.

Според нея през 2019 г. българският народ ще иска реални резултати, свързани с повишаване на жизнения стандарт, елиминиране на неподходящите, некомпетентните и агресивни хора в хоризонтала и вертикала на властта.

Годината ще е на интересни времена, но и възможности за съхраняване и запазване и развитие на цивилизацията, на запазване на народа и на държавата, коментира тя.

Политическият анализатор Мирослав Попов коментира пакта за миграция на ООН и каза, че документът съдържа неща, които са в пълен разрез с политическата устройство на света. Според него пактът предпоставя, че държавите са длъжни да приемат всеки, който заяви, че е мигрант. А защо идва, държавата изгубила ли е правото да решава кого да допусне и кого не на своя територия - този въпрос не само че не се допуска до разговор, но и се казва, че оспорването на миграционните процеси трябва да се санкционира, посочи той.

Според него това, че България се е въздържала при гласуването на пакта е междинно решение и би трябвало да гласуваме против. Не защото сме антихуманни, не защото сме задръстени от ксенофобия, а защото си даваме сметка за другите планове на проблема, допълни той.

Става дума за радикално обезсилване на националните държави, коментира Попов. Той постави въпроса какви са защитните механизми, които да не позволят Европа да се превърне в огромен бежански лагер. Идеята за миграцията е разбираема и решима, при условие, че европейските държави спазват социалните си ангажименти към своите граждани, коментира той. Според него с помощта на миграцията ще се атакува равнището на заплащане на труда в целия европейски континент, тъй като ще се разгърне много по-силна конкуренция на пазара на труда. Тя ще започне от най-евтината работна ръка, която ще е готова да работи срещу още по-ниско заплащане на труда. Нашето европейско общество ще стане по-малко социално благодарение на такива документи като глобалния пакт, смята анализаторът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1539 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.01.03 | 21:38

8

Давай Бойко вдигни им цените на робите още че най после да се изселят от България

2019.01.03 | 14:42

6

ЩЕ СЕ ПОВИШИ КАТО СЕ ПОНИЖИ ВЛИЯНИЕТО НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ

трол лайно гербераст презрян

2019.01.03 | 16:07

7

Тролът на герб не спи а дежури и от рано сутрин изглежда много им е попарило под краката на тези Анти Български отрепки!

2019.01.03 | 14:34

5

Вдигай цени нагоре ток, вода, храни, те булгаришен пийпъл съ свикнали на тоя жизнен стандарт 30г ако оживеят до поне още 20г и жъ направят 50 годин ааа половин век...и колкото повече съ вдигат цени по хубууу му става на булгаришя

Трябва,

2019.01.03 | 14:06

4

ама при разбойническата седесарска демокрация няма да стане, само с революция, бесене на синята смрад, народна власт и тогава. Това "трябва" СДС-Банкя да си завре анално, както ги опъват американците.

2019.01.03 | 14:06

3

Герберастите само мислят как да смучат пари и кръв..От Българският народ който се стопява и намалява от бедности и болести хората не успяват да се лекуват безпаричие и трайно обезлюдяване на България се наблюдава по време на дългото управление на една от най престъпните партии създавана някога с умели фалшификации мутрите от Герб

взимат пари от Европа уж за нас обикновените хора
а ние да плащаме за построеното тук на тяхна герберски фирми
и в същото време да връщаме на Европа
яка схема а

2019.01.03 | 13:49

2

Тролът на герб не спи а дежури и от рано сутрин изглежда много им е попарило под краката на тези Анти Български отрепки!

2019.01.03 | 13:37

1

Не може да бъде ! Какво откритие ! Българите 30 г. тънат в мизерия и са на последно място в Европа по мизерия и на 1 - во по смъртност и депопулация , но разни Тикви , Сер - гейовци , Мадридски крадци и други престъпници си тъпчат гушите и не ги е еня че българите изчезват , а България умира !

Добави коментар

Водещи новини