Възстановява се движението през тунела на околовръстния път на Ловеч

  • 31 декември 2018 13:49

  • 1793
  • 0
 Възстановява се движението през тунела на околовръстния път на Ловеч
© Булфото (архив)

Възстановява се движението през тунела на околовръстния път на Ловеч днес в 15.00 часа. Той бе затворен за основен ремонт и за да се улесни движението на автомобилите и трафика през града по време на зимния период, временно се отваря, но при определена организация, съобщи областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

По думите му тунелът се отваря за движение шест месеца предсрочно, но ремонтните дейности на обекта продължават.

"Срокът за завършване на ремонтните дейности е 27 юни 2019 г. Благодарение на усилията на изпълнителя имаме възможност движението да бъде пуснато с временна организация на движението, с ограничение на скоростта от 40 км/ч и със спазване на всички знаци и маркировка. През зимата тунелът трябва да бъде отворен. Пускането на движението е с цел облекчаване на трафика през Ловеч", заяви Терзийски.

Той поясни, че предстои да бъдат довършени тротоарите и боядисани стените в тунела, монтирани светофари и видеонаблюдение и др. През пролетта той отново ще бъде затворен за движение, за да бъде положена и новата асфалтова настилка.
Ремонтът на съоръжението е част от проекта на Агенция "Пътна инфраструктура" за рехабилитация на участъка от второкласния път Плевен - Ловеч - Троян - Кърнаре, от разклона за село Горан до разклона за село Хлевене, на стойност над 15 милиона лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини