София посреща новата 2019 година със "Сцена под звездите"

  • 30 декември 2018 07:55

  • 1613
  • 3
София посреща новата 2019 година със "Сцена под звездите"
© Булфото (архив)

В новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт "Сцена под звездите", който ще е по традиция на площад "Княз Александър I", съобщиха от Столичната община. 

Двайстото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столичната община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.

В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени". За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл "Седеф" с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет "Арабеск" - Петя Колева и Стефан Вучов. 

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването "100 процента будни" на БНТ. Режисьор на спектакъла "Сцена под звездите" е Борис Радев. 

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения. 

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година. 

Концертът "Сцена под звездите" събра миналата година на площад "Княз Александър I" повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Подробности за линиите и маршрутите на градския транспорт могат да бъдат намерени на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1613 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Седесарска кочина

2018.12.30 | 10:32

3

За Коледа и Нова година се събира родът от всички краища на света, децата, прокудени от синята измама в чужбина, са скътали по някое евро за да се върнат за малко вкъщи, при своите, някои не се познават въпреки че са с една и съща фамилия и в тези празнични дни имат много какво да си кажат, но ето с какво СДС замени този български празник.

Седесарският преврат

2018.12.30 | 10:26

2

създаде народ от бедняци и самотници, превърна един свещен семеен празник в тъпо зрелище на централния площад на Балканите, където премръзнали певци и музиканти, заменили от семейния уют за много пари, ще се кълчат и ще беснеят заради евро-атлантическите ценности

Селтик

2018.12.30 | 08:23

1

Селяндурите, които не са успяли да се завърнат по родните места трябва да се забавляват. Хазяите не позволяват да е вкъщи.

Добави коментар

Водещи новини