Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019 г.

  • 28 декември 2018 13:57

  • 349
  • 0
Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019 г.
© Булфото (архив)

Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019 г., при това с увеличен капацитет, съобщиха от общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване". Общината подкрепя 75 души, които във всеки работен ден ще продължат да получават топъл обяд.

Необходимото финансиране в размер на 54 157,50 лева е осигурено от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика, казаха още от пресслужбата на община Велико Търново.

Услугата "Обществена трапезария" се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Достъпна е включително и за деца, навършили седемгодишна възраст. Потребителите трябва да бъдат жители на Велико Търново или общината, да са без доходи и близки, които да се грижат за тях; хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи; самотноживеещи, които получават минималните видове пенсии; скитащи и бездомни хора, включително деца, регистрирани в дирекцията "Социално подпомагане"; хора от уязвими групи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини