Община Ловеч ще ремонтира техническа инфраструктура с над 2,8 милиона лева

  • 22 декември 2018 19:00

  • 313
  • 1
Община Ловеч ще ремонтира техническа инфраструктура с над 2,8 милиона лева
© община Ловеч

Община Ловеч ще ремонтира техническа инфраструктура с над 2,8 милиона лева, отпуснати от Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на общината.

За рехабилитацията на транспортния мост за кв. "Вароша" в Ловеч са осигурени 312 447 лв. с решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.
Предвижда се ремонт на конструкцията на моста, подмяна на хидроизолацията и асфалтобетоновата настилка, нови подземни колектори за електронносъобщителни и елкабели и рехабилитация на тротоарите.
Ще се извърши и реконструкция на двете прилежащи кръстовища с ул. "Търговска" и ул. "Васил Левски".

Останалите 2,5 милиона лева са осигурени с последното постановление на МС. От тях 1,3 милиона лева са предназначени за реконструкция и рехабилитация, включително въвеждане на енергоспестяващо осветление, на ул. "Осъмска" в града. Други 1,2 милиона лева са за основен ремонт на пет улици в кв. "Декисана".

Там се предвижда изграждане на подземни колектори за електронносъобщителни и елкабели, реконструкция на отводняването, асфалтобетоновата настилка и тротоарите, хоризонталната и вертикалната сигнализации.

За цялостното завършване на тази рехабилитация община Ловеч ще дофинансира ремонтните дейности, строителния и авторския надзор с 585 хиляди лева, допълват от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.22 | 19:19

1

ужас... ще съсипят всичко както плочките на центъра

Добави коментар

Водещи новини