Община Разград се присъединява към благотворителната кампания с капачки

  • 20 декември 2018 20:40

  • 565
  • 2
Община Разград се присъединява към благотворителната кампания с капачки
© Булфото (архив)

Община Разград се присъединява към благотворителната кампания за закупуване на медицинска апаратура в помощ на новородени чрез събиране на пластмасови капачки, съобщиха от общинската администрация.

За целта в градинката до Регионалната библиотека днес е монтиран контейнер, изработен от Общинското предприятие "Ремонтстрой". В него ще се събират ненужните капачки, като събраното количество ще бъде предадено за рециклиране. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за отделенията по неонатология и детска хирургия на две варненски болници.

Акцията е част от националната кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам". Всеки, който желае да бъде съпричастен към каузата, може да пусне своите капачки в поставения контейнер, апелират от общинската администрация.

Филип Епитропов
565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Васко

2018.12.21 | 04:25

2

Събирайте, събирайте, като си нямате друга рабита. ЕК даде 200 000 евро за да ни убеждават, че пе.дерастията е нещо нормално.

Vesko

2018.12.20 | 22:37

1

Елементарната математика показва, че ако пуснеш една стотинка вместо една капачка, то събраната сума ще бъде в пъти по-голяма.

Добави коментар

Водещи новини