БАБХ е изтеглила 5 кг храна заради изтекъл срок на годност в Русе

  • 20 декември 2018 07:32

  • 376
  • 0
БАБХ е изтеглила 5 кг храна заради изтекъл срок на годност в Русе
© Pixabay

Общо 6 екипа на Българската агенция по безопасност на храните следи за годността на продуктите в Русе, като на прицел ще бъдат най-вече месото и цитрусовите плодове.

,,Етикетът е средството, което дава информация за храната. На него са описани характеристиките и състава на храната, срока ѝ на трайност. Въз основа на етикета всеки можеда направи своя информиран избор'', обясни пред камерата на БНТ д-р Георги Дяков от Областната дирекция на БАБХ в Русе и допълни, че 5 кг храна е била изтеглена заради изтекъл срод на годност през последните дни.

,,От началото на годината сме получили близо 90  сигнала от потребители'', заяви още Дяков и увери, че по време на празниците в Русе ще има дежурни екипи, които да следят за качеството на хранителните продукти.

,,Прясното месо е със светло червен цвят, на пипане не трябва да бъде лепкаво и не трябва да е с неприятна миризма. Моят съвет към хората е да купуват храна от редовните магазини, а не от случайни продавачи'', добави и д-р Гергана Цветкова от Дирекция Контрол по храните към БАБХ

Владимир Василев
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини