Във Велико Търново се отказват от "Топлофикация" заради шоковите сметки за топла вода

  • 17 декември 2018 08:36

  • 1029
  • 1
Във Велико Търново се отказват от "Топлофикация" заради шоковите сметки за топла вода
© Нова телевизия

Жители на Велико Търново се отказват от услугите на "Топлофикация",  след като получиха огромни сметки за топла вода. В някои домакинства цената достига 70 лева за кубик.  

Владислава Андреева от града показа в сутрешния блок на Нова телевизия фактура, при която кубик топла вода излиза около 30 лева, като трябва да плати сметка от близо 240 лева за 9 кубика топла вода за месец ноември. Тя уточнява, че за този месец в дома ѝ е имало топла вода за около 15 дни.

Основният проблем е, че ние не сме информирани по никакъв начин за това, че има промяна в начина на образуване на цените. Ако досега цената е били фиксирана на 10,80 лева/куб. м независимо от сезона, сега вече се изчислява на база на топлинна енергия, подавана за загряване на 1 куб./м топла вода. Така, че ако направим сметка за нас, излиза, че ние плащаме по 26,45 лева/куб./м. На други места в града цената достига 45-70 лева за куб./м, обясни Андреева. 

Хората са изпратили жалба до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за промяната в ценообразуването, сезирали са омбудсмана, а днес изпращат и жалба в Комисията за защита на личните данни, тъй като фактурите с всички лични данни се пускат в пощенските кутии  без от хората да е искано разрешение за тези данни.

Константин Тодоров
1029 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Свобода или смърт

2018.12.17 | 09:54

1

Геноцида срещу народа ни е в пълен ход. Всичко ще свърши, когато унищожат нацията ни. Няма такава абсурдна държава!
Докога ще търпим тази долна мафия да ни убива? Време е да я демонтираме!...

Добави коментар

Водещи новини