Тодор Чобанов: От хилядолетия имаме свободен достъп до минералното богатство на София

  • 14 декември 2018 17:38

  • 767
  • 2
Тодор Чобанов: От хилядолетия имаме свободен достъп до минералното богатство на София
© Novini.bg

Още през 90-те години е решено Централната минерална баня да стане музей. През 80-те те години баните излизат от употреба. От 10 години се коментира какво да се прави със сградата и е обявена обществена поръчка за модернизация на сграда. Поръчката е възложена на доказал се архитект. Това каза зам.-кметът на Столична община доц. Тодор Чобанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

С минералната вода не може да се правят експерименти и да се спира, тъй като може да промени притока си и да я загубим. Има чешмички пред банята, които нямат достатъчен дебит на минерална вода. Това каза експертът Хари Натов.

Чобанов допълни, че банята в Панчарево работи. На банята в Банкя се прави ремонт. Банята в Овча купел ще бъде СПА център. Ще търсим възможност минералните извори в Горна баня да се ползват свободно.

София е уникален град, с голямо минерално богатство. От хилядолетия имаме свободен достъп до това благо, има свободен достъп до лечение, каза още зам.-кметът на София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
767 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Драган

2018.12.14 | 20:26

2

Гербераст, изчекнат изпечен лъжец и травестит.

данъкоплатец

2018.12.14 | 19:11

1

Няма да се учудя,ако герберасете сложат водомери и обложат с такса софиянци за узтичане на минералната вода в канализацията.

Добави коментар

Водещи новини