Десетки пчелари се събраха на протест пред сградата на Министерство на земеделието (снимки+видео)

  • 10 декември 2018 13:40

  • 1089
  • 1
Десетки пчелари се събраха на протест пред сградата на Министерство на земеделието (снимки+видео)
© Novini.bg

Десетки пчелари се събраха на национален протест пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите, предаде репортер на Novini.bg.

Те настояват да бъде изплатена държавна помощ de minimis заради загубите през тази година вследствие на лошите климатични условия и ниските изкупни цени. Недоволните искат да се уреди трайно субсидиране в сектора в новата Обща селскостопанска политика след 2020 г., както и да се въведат директни плащания за всяко регистрирано пчелно семейство и криминализиране на отравянията на пчели.

 

Пчеларите изразиха недоволство и от пръскането в нерегламентирано време и с нерегламентирани препарати от земеделските стопани. Те настояват това да бъде криминализирано.

Протестиращите разположиха ковчег пред МЗХГ. До него бе положен кръст с надпис "Българско пчеларство". Около него протестиращите символично запалиха свещи.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1089 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.10 | 14:04

1

Какво значи пръскане в нерегламентирано време и снерегламентирани препарати..Мувки ,ако сте грамотни нямя да споменавате криминализиране на пръскането ,защото всеки вид зеленчук и всеки един вид плод си имат време и препарати за пръскане ,които дават и своята ефективност.Да не искате да пръскаме шербет бе мувки такива

Добави коментар

Водещи новини