ЧЕЗ монтира дистанционно обслужвани електромери в Бояна, Драгалевци и Симеоново

  • 05 декември 2018 15:46

  • 541
  • 0
ЧЕЗ монтира дистанционно обслужвани електромери в Бояна, Драгалевци и Симеоново
© gettyimages (архив)

ЧЕЗ Разпределение България монтира в столичните квартали Бояна, Драгалевци и Симеоново дистанционно обслужвани електромери и обединяването им в единна система, за да се осъществява постоянен мониторинг на мрежата, съобщиха от електроразпределителното дружество.

По този начин ще се следи в реално време какво е натоварването на мрежата, нивото на подаваното напрежение, ще се извършва и дистанционно отчитане на изразходваната електроенергия и ще се получава информация за честотата и продължителността на прекъсванията и за други параметри на мрежата, уточниха от ЧЕЗ.

Включването на електромерите в обща система приключва на 21 декември. По време на работата се извършват планирани изключвания на електрозахранването, за осигуряване на безопасната работа на служителите. Компанията се извинява за причиненото временно неудобство, но то ще доведе до подобрения в дългосрочен план.

През седмицата от 10 до 14 декември в определени населени места от област Ловеч ще се извърши кастрене на клоните покрай въздушни електропроводи. За обезопасяване на мрежата ще се наложат временни прекъсвания на електрозахранването в с.Малиново за периода 10-14.12.2018 г. от 08.45 до 16.00 часа, в отделни части от с. Стефаново на 10 и 11 декември от 08.45 до 16.00 часа, както и в селата Орляне и Каленик за периода от 10.00 до 15.30 часа също на 10 и 11 декември, се посочва в съобщението.

Изрязването на застрашаващи целостта на електропроводите клони се прави периодично, за да се осигури по-стабилно електрозахранване на потребителите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини