Днес пътуваме със зелен билет в градския транспорт

  • 04 декември 2018 07:10

  • 1097
  • 2
Днес пътуваме със зелен билет в градския транспорт
© Novini.bg (архив)

Във връзка с високите нива на фини прахови частици Столична община въвежда „Зелен билет“ за обществения градски транспорт в рамките на деня. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. „Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община.

Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране използването на обществен транспорт Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата – бул. „Александър Малинов“ при метростанция „А. Т. Балан“ и „Бизнес парк София, бул. „България“ между „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22, на бул. „Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали.

По препоръка на пулмолозите от Общината призовават хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън.
Шофьорите на МПС да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.

Владимир Василев
1097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.04 | 09:37

2

Зеления билет трябва да се пуска веднъж седмично през цялата зима...Така хората ще започнат да мислят повече в алтернативната посока на обществения транспорт...

Бистра

2018.12.04 | 08:22

1

Е, браво за ЗЕЛЕНИЯ билет!
Защото към момента никъде такъв не се продава.

Добави коментар

Водещи новини