В Плевен и региона започват проверки на техниката за зимно почистване

  • 03 декември 2018 15:49

  • 273
  • 0
В Плевен и региона започват проверки на техниката за зимно почистване
© Pixabay

В Плевен и региона започват проверки за ангажираната техника за зимното почистване на пътищата, съобщи пресцентърът на областния управител.

По инициатива на областния управител Мирослав Петров ще бъдат извършени съвместни инспекции от представители на Пътното управление, полицията и областната администрация в 11-те общини на територията на региона за наличие на дублираща се техника, която едновременно трябва да се използва за почистване на републиканската пътна мрежа и на общинската инфраструктура.

Обект на проверката ще бъдат договорите, с които местните власти подсигуряват поддръжката на пътищата в зимния сезон. Пред областния управител всички плевенски общини са декларирали готовност за зимата, а общините Долна Митрополия и Гулянци ще подновят договорите си с фирми за пътно поддържане до края на годината.

В работната среща при областния управител днес са участвали директорът на ОД на МВР главен комисар Красимир Начев, началникът на сектор "Пътна полиция" Ивайло Иванов, и директорът на Областното пътно управление инж. Ивайло Денчев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини