Деца от "Столипиново" за първи път бяха в изложбена зала

29 ноември 2018 12:17

Деца от "Столипиново" за първи път бяха в изложбена зала
© Булфото (архив)
317 1

Единадесет деца от квартал "Столипиново" в Пловдив за първи път влязоха в изложбена зала. Момичета и момчета от 1 до 4 клас от училищата "Найден Геров" и "Кирил Нектариев" бяха в първата група на участниците в проекта "Всички заедно - за по-добро образование и здраве", инициатива на Фондация "Пловдив 2019" и община Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Градската художествена галерия.

Преди да разгледат културната институция децата са се разходили из Стария град до емблематични места, като Хисар Капия и Куюмджиевата къща (Етнографски музей). Екскурзоводите на галерията са запознали малките посетители с картините на Цанко Лавренов в неговата постоянна експозиция и са ги насърчили сами да нарисуват елементи от градските му пейзажи. Учениците са разпознали емблематичните места на Старинен Пловдив, които присъстват в много от картините на именития художник.

През следващите месеци още групи от двете основни училища в "Столипиново" ще посетят Стария град и експозицията на Цанко Лавренов като част от дейностите по проекта "пАРТтньорство" - образователен процес в реална творческа среда, който цели да развие знанията на децата за изкуството и културата като средство за общуване, се посочва още в съобщението.

БТА
317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2018.11.29 | 15:59

1

И кво, набраха ли си нещо сиганетата, някоя картинка?

Добави коментар

Водещи новини