Светлините на коледната елха в Плевен ще грейнат на 3 декември

  • 27 ноември 2018 15:00

  • 463
  • 0
Светлините на коледната елха в Плевен ще грейнат на 3 декември
© Pixabay

В Плевен светлините на главната градска коледна елха ще грейнат на 3 декември, съобщиха от общината.

Традиционно в града се украсява за коледно-новогодишните празници не отсечено, а живорастящо дърво, донесено от чужбина и засадено специално за случая пред сградата на общината.

Запалването на неговите многоцветни светлини ще бъде съпроводено с голям концерт. Музикалните прояви ще продължат до посрещането на Новата 2019 година. Няколко основни улици допълват атмосферата за празниците с греещите над тях нощни светлинни украси.

Плевенчани и гостите на града ще имат възможност да посетят и коледния базар, който тази година има 20 къщички, издигнати пред Военния клуб. От общината са разрешили в тях да се продават само характерни за Коледа сувенири, играчки, украшения и лакомства.

Още пет къщички ще допринасят за празничната атмосфера на площада пред Драматично-кукления театър "Иван Радоев", изградени по идея на директора на културния институт Васил Василев.

Общината е издала разрешение за поставяне на маси за търговия на открито с коледни украшения по централната пешеходна улица "Васил Левски".

Последвайте канала на

БТА
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини