Коледният базар в Търговище започва на 10 декември

  • 27 ноември 2018 13:32

  • 506
  • 0
Коледният базар в Търговище започва на 10 декември
© Булфото/Архив

Традиционният коледен и новогодишен базар за търговия на открито в Търговище ще бъде от 10 декември до 4 януари 2019 г. Той ще бъде разположен по Цветарската улица и на алеята към Драматичния театър.

Община Търговище подготвя разнообразни празнични прояви в дните преди Коледа, съобщават от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Желаещите да участват в базара ще имат възможност да наемат открити или закрити свободни площи. За втора поредна година на алеята към Драматичния театър ще бъдат разположени 10 коледни павилиона.

Таксата за ползване на място за продажба на стоки на алеята се заплаща на контрольорите към общинското предприятие "Социални и охранителни дейности". Цените се определят по Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Търговище. За Цветарската улица наемните цени се определят от "Общински пазари" ЕООД. Преместваемите обекти и съоръжения се разполагат по схеми, съгласувани с главния архитект на общината.

Търговците ще могат да продават само стоки, свързани с коледните и новогодишни празници. Заявления за участие се приемат в Центъра за административно обслужване в сградата на местната администрация до 7 декември.

Община Търговище подготвя и празнична програма във всеки от дните от 17 до 21 декември. Тя ще започва малко след 17 часа, на открита сцена пред Драматичния театър и ще включва музикални и танцови изпълнения на състави от Търговище.

Проявите ще допринесат за празничната атмосфера и коледния дух в района на базара, уточняват организаторите.

Последвайте канала на

БТА
506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини