Специализирани в нарушенията

  • 23 ноември 2018 17:21

  • 475
  • 5
Специализирани в нарушенията
© булфото/архив/

У нас онези, които газят безцеремонно правилата вече са специализирани в тази своя системна дейност. От време на време заради тях КАТ и други ведомства, на които плащаме заплати, организират специализирани акции.

 Ето така за пореден път в началото на идната седмица ни обещават да гонят рецидивистите по пътя, които карат така, сякаш са сами насред полето.

„Центърът за градска мобилност и "Пътна полиция" в София започват съвместна акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите, съобщиха от общинското предприятие. Началото ще бъде поставено още следващата седмица”.

Законът забранява движението в лентите, предназначени за градския транспорт. Това е валидно не само за траекторията на автобусите, но и за релсите на трамваите. Само че и най-беглите наблюдения сочат, че разни гьонсурати не спазват тези норми и поставят в риск всички участници в трафика.

Преди време една неправителствена организация направи експеримент на „Цариградско шосе” и за един час бяха преброени 500 джигити, които си съкращаваха пътя, карайки в бус лентата. Ако им бяха наложени глоби от по 50 лева, колкото предвижда законът, изчислете сами колко пари щяха да бъдат внесени в общия ни бюджет. И това само за 1 час. От КАТ признават също, че следят гафовете на тарикатите с мобилни камери и че те са не по-малко от 300 души на час.

Само че и този контрол не дава особени резултати. То и затова нарушителите на законите и правилата се множат сякаш чрез пъпкуване.

Въпросът е - не е ли крайно време „специализираните” акции да станат системни? Така може би ще се постигне по-голям възпитателен ефект върху системните нарушители на пътя. Доказано е, че повечето нашенци започват да се съобразяват с правила само и единствено, когато им бръкнат в джобовете.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
475 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.11.27 | 07:30

5

Глобявайте ни ежедневно!!! АААА
Не само, че се кара в бус лентата, но и:
– подаването на мигач при 70/75%от водачите не е предварително, а след като е започнала маневрата, ако въобще се подава такъв.
- други явно са убедени, че като са подали мигач имат право да те изместят от пътя.
- правилното престрояване също е непознато за мнозина, като доста от водачите се движат стотици метри в две ленти едновременно.
- на кръговите кръстовища също ясно си личи, че повечето не познават правилника за движение.
- при наближаване на автомобилите на спешна помощ в повечето случай половината водачи реагират като костенурки.
- и мн. др.
Продължавайте да критикувате само властта. Очаквате те да полагат усилия за да останат неподкупни, а мнозина от вас не полагат и малки усилия за да се движат безопасно по пътищата!!!

БАЙ ШИЛЕ

2018.11.23 | 21:25

1

Около 30% от нарушителите имат роднини в КАТ и полицията, което значи, че няма да платят глобите, други 20 % са разни баровци, които и без това си плащат на полицията я да ги пази, я да не ги закачат, други 20% са абсолютни пердета, които се занимават така или иначе с разни престъпления и колкото и акта да им напишат те така или иначе всекидневно нарушават всякакви закони и нямат какво да им вземат, останаха едни 30%, които ще им вземат някакви глоби. Това е простата сметка !!! А в последните 20% влизат и всички роми с книжки, които са абсолютно неграмотни !!!

фве

2018.11.26 | 08:04

4

Познавам доста, които имат роднини в ЧЕЗ, но си плащат тока. ЗНАЧИ МОЖЕ ДА СТАНЕ И ЗА ДРУГИТЕ....

ned

2018.11.25 | 04:57

3

Колко милиона на ден се събират от синия зона??? Нали с тези пари щяха да се строят паркинги??? Това е мутренска държава, в София няма къде да се паркира а плащаме като араби, но системата толкова им харесва, че дори в новите квартали умишлено се проектират за да няма парко места. Кръстова вада, Манастирски ливади, Малинова долина и така на татък. Улиците на София са се превърнали в най доходният бизнес в страната а не си дават зор поне да ги изметат, и накрая са виновни гражданите. Нека лъжливите управници да си спомнят защо събират пари то паркиране и да построят паркинги, но и да ги построят самото плащане за това е УТОПИЧНО.

кокиче

2018.11.23 | 22:46

2

само за балъци

Добави коментар

Водещи новини